Dublin, dag 2

Vandaag nog een hele dag in Dublin. Omdat we gisteren al het nodige hadden gezien, besloten we er deze dag een luie dag van te maken. Uitslapen lukte echter niet. Het was nogal gehorig in het guesthouse. Je kon bijna letterlijk verstaan wat de buren zeiden. Wij hadden de pech om naast twee Duitse dames te slapen die, vanaf het moment dat ze wakker waren om 07.00 uur, vol continue tegen elkaar aan het praten waren. We doezelden daarom nog maar wat totdat we het tijd vonden om uit bed te komen. Na het ontbijt gingen we op pad met een kaart waarop Nicky haar huiswerk had gedaan zodat we wisten wat allemaal te gaan bekijken deze dag. Buiten was het bewolkt maar de temperatuur was goed.
Via het mooie park dat voor het guesthouse ligt liepen we de stad in. Via Grafton Street liepen we eerst naar het Trinity College om te kijken of we vandaag wel de kapel konden bezoeken. Het was stil op Grafton Street op deze zondagmorgen. De winkels waren nog dicht. Die zouden pas om elf uur open gaan. Helaas was ook deze dag de kapel van het Trinity College voor ons gesloten. We liepen daarom door naar het winkelgebied aan de noordkant van de Liffey rivier die de stad doorkruist. Ook hier waren de winkels nog dicht maar hier stonden wel wat gebouwen die we wilden bekijken.
Bij Starbucks dronken we daarna een cappuccino totdat het elf uur was en de winkels open gingen en het meteen ook een stuk gezelliger werd in de stad. Zelfs de zon deed mee en brak steeds vaker door de bewolking heen. 
Via Temple Bar liepen we naar de “medieval area” waar diverse mooie kerken moesten staan. Zoals zo vaak bij ons stonden de mooiste exemplaren in de steigers. Zo ook de Christ Church Cathedral. We wilden die echter toch van binnen bekijken maar weer werd er een forse toegangsprijs gevraagd. Wat is dat toch met al die kerken in Ierland? Bij heel veel kerken moet je entree betalen. Zo komen er nooit kerkgangers en maar klagen dat het kerkbezoek afneemt. Wij weten wel waarom. Wij gingen in ieder geval niet naar binnen en liepen door naar de Guinness brouwerij in het westelijke centrum van Dublin. Hier hadden we ook naar binnen gewild maar het was er zo gigantisch druk dat mensen, die een toegangskaartje wilden kopen, tot meer dan 100 meter buiten in een rij stonden. Wij wilden daar niet achteraan sluiten. Wel jammer, want we hadden de brouwerij graag willen zien.
Lunchen deden we in een gezellige koffietent en ’s middags bezochten we Dublin Castle. Het is het centrum van de Ierse regering en het kasteel wordt gebruikt voor o.a staatsbezoeken etc. Hier gingen we wel naar binnen. Via een zogenaamde selfguided tour konden we diverse vertrekken bekijken die allemaal rijk versierd waren. We konden echter maar een klein deel van het kasteel bezoeken. Het oudste deel uit de 13e eeuw bleef voor ons gesloten.
Na Dublin Castle bezochten we nog mooie kerk in het centrum waarna we weer naar Starbucks gingen voor onze dagelijkse frappuccino. Door al dat geslenter waren we weer behoorlijk moe en we besloten om terug te gaan naar het guesthouse om eventjes wat te rusten. We worden er tenslotte ook niet jonger op.
’s Avonds aten we in een Italiaans restaurant. Dit om alvast af te kicken van het Ierse pub-eten. De pizza’s die op tafel verschenen waren gigantisch. Toch gingen ze helemaal op. Als we thuis zijn gaan we toch weer een stuk minder eten, maar nu mocht het nog van onszelf. Morgen vertrekken we al weer uit Ierland als we de boot naar Wales nemen. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23