Wandelen op de Geumjeongberg

Wat een opluchting toen we deze morgen uit het raam van onze hotelkamer annex sauna keken. Binnen was de temperatuur nog steeds zo'n graad of 27 maar gelukkig zag het er buiten ook niet slecht uit. Het was droog en er waren zelfs stukjes blauw in de hemel te zien. Kwam dat eventjes goed uit want deze dag stond er een zware wandeling op het programma. Daarom aten we maar flink door bij het ontbijt en werd er voldoende drank en chocolade ingeslagen.
De trip begon met een tochtje met een kabelbaan die ons naar de top van een heuvel bracht. Van hier uit zouden we langs een eeuwenoude verdedigingsmuur lopen. In die muur zaten een paar poorten. Zoiets als de Chinese muur maar dan veel en veel kleiner. Het eerste stuk van de wandeling was het alleen maar stijgen maar het pad was prima dus was het goed te doen. Af en toe stopten we om de muur of een poort te bekijken, maar voornamelijk liepen we al kletsend door de bossen.
Na de tweede poort was het uit met de pret. We gingen alsmaar omhoog en het pad werd steeds slechter doordat de zandbodem was vervangen door grote rotsblokken. Ook waren heel erg veel Koreanen op hetzelfde idee als wij gekomen. Zonder uitzondering gekleed in dure merk outdoorkleding, liepen ze voortdurend in de weg. Steeds als we dachten dat we de top van weer een heuvel hadden bereikt en niet hoger hoefden te klimmen, was daar een volgende heuvel die nog weer hoger was. En natuurlijk liep de verdedigingsmuur en daarmee het pad over de top van zo'n heuvel. Al met al waren we uren achtereen bezig met klimmen. Toch was dat nog een zegen vergeleken met de uiteindelijke afdaling. Die ging namelijk ook over grote rotsblokken en het "pad" was een ware aanslag op je knieën. Toch was de wandeling als zodanig best leuk. Het was lekker weer en de uitzichten waren prima. Ook de Koreanen op zich waren vermakelijk in hun dure pakjes.
De wandeling eindigde in de Beomeosa tempel. Hoewel niet heel verschillend van de andere tempels in dit land, toch de moeite van een bezoekje waard omdat er op het moment dat we er waren diverse diensten aan de gang waren. Met de bus en de metro begaven we ons tegen half drie naar het hotel om daar te douchen en wat bij te komen van de 11 kilometer lange tocht.
's Middags gingen we met de metro weer naar het centrum van de stad om daar te kijken naar mogelijk een andere bril. De reisbegeleider had verteld dat brillen in Korea een stuk goedkoper waren dan in Nederland. Hoewel het prijsvoordeel uiteindelijk wel meeviel, had men er gewoonweg geen leuke monturen, dus waren we al snel weer weg en vermaakten ons in de winkelstraten aldaar.
's Avonds aten we op de Jakalchi vismarkt. Boven de markt was restaurant Oasis gelegen dat het grootste en meest uitgebreide buffet dat we ooit gezien hebben serveerden. De hoevelheid schalen met eten was gigantisch. Niet geheel onlogisch dat we ons vol aten voordat de metro ons weer naar het hotel bracht en we konden gaan slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo