Met de bus door Seoul

Deze dag namen we deel aan een bustocht naar diverse atracties in Seoul, lekker toeristisch dus. Pas om 09.00 uur hoefden we in de bus te zitten, dus startte de dag redelijk relaxt. Eerste stop was bij de Jogyesa tempel. Dit juweeltje ligt midden in het centrum van de stad en is een oase van rust. Leuk was ook dat men er bezig was met het drogen van pepers, maar vooral de biddende mensen vonden we interessant.
Tweede stop was een lange en wel bij het immense Gyeongbokgung Paleis, de zetel van de vroege Koreaanse koningen. Het geheel had veel weg de verboden stad in Beijing. Alleen was het het hier beter onderhouden en iets minder druk, hoewel er genoeg schoolkinderen waren om horendol van te worden. Fotogeniek was het er zeker. We maakten natuurlijk weer veel te veel foto's. Niet alleen van de vele gebouwen maar ook de mensen die er rond liepen en natuurlijk ook van de hele show rondom de wisseling van de wacht.
Lunchen deden we in een gigantisch grote boekwinkel. Klinkt misschien gek maar in deze winkel kon je lunchen. We vonden er ook ons eerste souvenirtje; een zwaaiende kat op zonne-energie. Na nog wat foto's van een paar Koreaanse helden, reden we naar de Seoul Tower.
Vanwege het prachtige weer hadden we een superuitzicht over de gigantische stad. Seoul telt, met voorsteden, zo'n 30 miljoen mensen en zo ver als we konden kijken vanaf ons uitzichtpunt, zagen we bebouwing. Ook geinig waren de werkelijk duizenden hangsloten met liefdesverklaringen die verliefde stelletjes aan speciale rekken hadden gehangen. Het moeten tienduizenden sloten zijn geweest die hier hangen.
De laatste georganiseerde stop was bij de Noryangjin vismarkt. Hij is niet zo groot als de vismarkt in Tokio maar toch werd er vreselijk veel vis verhandeld. Vooral de rijen met nog levende vissen waren interessant, dit ondanks de stank. Omdat wij geïnteresseerd waren in electronica en gadgets reden we met de metro daarna naar een speciaal electronicawarenhuis. De iPark Mall telt 9 verdiepingen waarvan op 8 etages enkel electronica wordt verkocht. Nog nooit zagen we zoveel camera's en computers bij elkaar. Het was er echter niet druk en iedere keer als we bij een winkeltje even stil hielden vroeg men wat we zochten. Daar werden we wel wat moe van. We kochten er voor Ron z'n camera een tweede accu die er aanmerkelijk goedkoper was als in Nederland. Het warenhuis had één speciale verdieping; een trouwverdieping. Hier had je een trouwzaal en kon je meteen je feest houden. Erg apart.
Met de metro reden we daarna naar het centrum om daar wat te eten. We vonden een Vietnamees restaurantje waar we heerlijk hebben gegeten. Van honger hoef je in Seoul überhaupt niet om te komen. Overal vind je restaurantjes.
Al met al was het een vermoeiende maar reuzeleuke dag. 's Avonds waren we nog lang bezig met onze foto's.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23