Naar Yeosu

Deze dag zouden we weer naar het vasteland van Korea reizen. De ferryboot vaart echter maar één keer per dag en wel pas om 17.00 uur. Dat betekende dus dat we nog wat tijd op Jeju Island hadden door te brengen. Ook vertrok deze dag een groot deel van de groep. Wij hadden voor de drieweekse reis geboekt, maar er waren ook mensen die maar voor twee weken hadden geboekt en hun tijd zat er op. Dat was helaas ook het geval voor Karin, onze vrolijke reisbegeleidster, die met deze groep ook weer terug naar huis ging. Don, de andere reisbegeleider, zou de laatste week met ons mee gaan. We namelijk hartelijk afscheid van Karin en de andere mensen.
Na het ontbijt namen we de bus naar een dorpje in de buurt van ons hotel om daar te gaan wandelen langs de kust. We stapten uit bij een basisschool en het leek Don wel leuk om ons eens een kijkje te gunnen in een Koreaanse school. Hij vertelde de schoolleiding dat we allemaal leraren waren uit Nederland en hier op werkbezoek waren. Daardoor kregen we een uitgebreide rondleiding door de verrassend goed uitgeruste basisschool.
Vervolgens liepen we door naar een haventje waar men bij een bootje juist bezig was met het uitladen van de vangst. Er was ook een vriendelijk vrouwtje bij die ons een vers gevangen inktvis aanbood. Die moesten we beslist rauw proeven. Dat deden er dan ook een paar, waaronder Ron. Het spul was taai maar beslist wel weg te krijgen. In een nabij gelegen restaurantje lunchten we met heerlijke vis voordat we op ons gemak naar het hotel terugliepen.
Om drie uur werden we opgepikt door een bus en naar de ferryterminal gebracht. Daar moesten we nog wachten tot vijf uur voordat we op een grote ferryboot konden stappen. De overtocht duurde vier uur en gedurende die tijd lazen we wat en keken met verbazing naar grote groepen Koreanen die luidruchtig aan het eten waren of op de kale vloer wat lagen te relaxen met hun hoofd op een blokje hout. Ron werd tijdens de overtocht steeds meer verkouden.
Nadat we om een uur of negen waren ontscheept op het vasteland van Korea moesten we nog twee uur met een bus mee om in Yeosu te komen, de plaats waar we de komende twee nachten verblijven. We namen onze intrek in een eenvoudig motel waarvan we allebei denken dat het een soort van “love hotel” is waar koppeltjes zich een paar uurtjes komen vermaken. Het kwam op ons in ieder geval nogal hoerachtig over.
Omdat het al bijna half twaalf was en we morgen om kwart voor zes al weer op moesten gingen we meteen slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23