Sightseeing Jeju Island

Toen we vanmorgen wakker werden was het weer niet zo mooi als we verwacht hadden. Het was weliswaar droog maar er stond een harde en vooral koude wind. Dat was geen goed nieuws voor het programma van deze dag. We zouden namelijk naar het eilandje Udo varen om daar de beroemde duiksters te bezoeken. Het waaide echter zo hard dat de boot niet uitvoer en ook de bejaarde duiksters schijnen op winderige dagen niet te duiken. We kregen een alternatief programma dus.
Met een bus reden we eerst naar een zogenaamde vijf-dagen markt omdat ie, hoe raad je het, elke vijf dagen wordt gehouden. De markt was in het plaatsje Sewha. Zoals eigenlijk elke markt was ook deze erg kleurrijk. We liepen een half uurtje langs alle kraampjes met voornamelijk etenswaren.
De tweede excursie was naar het Hendrick Hamel museum. Dat was aan het andere eind van het eiland met als gevolg dat we maar liefst anderhalf uur in de bus zaten voordat we er waren.
Hendrick Hamel was een Nederlander die iedereen in Korea kent en niemand in Nederland zelf. In de 17e eeuw strandde Hamel met 35 andere overlevenden op Jeju Island vanwege schipbreuk. Hij was eigenlijk onderweg naar Japan. 13 jaar werd ie gevangen gehouden voordat hij wist te ontsnappen. Al die tijd hield Hamel een dagboek bij en dat dagboek is het eerste boek over Korea dat werd gepubliceerd. Vandaar dat de Koreanen die Hamel wel mogen en er een museum in de vorm van zijn schip "De Sperwer" aan gewijdt hebben. We hadden het er al snel gezien en bekeken daar ook een mini tentoonstelling over die andere beroemde Nederlander in Korea; Guus Hiddink. De man wordt nog steeds aanbeden in Korea.
Voor de lunch maakten we nog een korte stop bij de Jusangjeolli rotskust. Hier heeft het vulkanisch gesteente de vorm van zeshoekige kolommen. Erg apart. Leuke bijkomstigheid was dat het weer helemaal ten goede was gekeerd. De zon stond aan een strak blauwe hemel en aan deze kant van het eiland waaide het bijna niet.
De mooiste excursie van deze dag was die naar de Yakcheonsa tempel. Deze immense tempel is pas in 2007 voltooid maar een echte beauty. De hele tempel is uitbundig versierd en er staan maar liefst 80.000 beeldjes van Boeddha. Anders dan in andere tempels had men er hier totaal geheel problemen mee als je foto's maakte. Dat deden we dan ook veelvuldig.
De voorlaatste excursie was naar de Cheongjiyeon watervallen met de 7-nymphenbrug. De watervallen zelf stelden niet zo heel veel voor maar het was leuk om in de zon en tussen het groen wat te wandelen. Als laatste van deze dag bezochten we hetzelfde dorpje als gisteren, maar nu bij daglicht. In Seongeup Folk Village wonen daadwerkelijk mensen in een levend museum. De huisjes waarin ze wonen zijn dezelfde als waar hun verre voorvaderen in woonden en vooral het dak van stro dat met touwen op z'n plek wordt gehouden, is bijzonder. We slenterden wat door het dorpje en namen wat foto's. Wel was de wind aan deze kant van het eiland een stuk kouder en het was zelfs fris.
's Avonds aten we gezamenlijk in een leuk restaurantje waar men behalve Koreaanse gerechten ook wat westerse gerechten op de kaart had staan. Wij toonden principes en aten een heerlijke Koreaanse bulgogi.
Morgen doen we een nieuwe poging om de duikende bejaarden op Udo Island te bezoeken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo