Een zondag in Seoul

Een zeer rustige start vandaag. Pas om half elf werden we in de lobby van het hotel verwacht voor een tocht met de metro naar het Oorlogsmuseum in Seoul. Ongelooflijk trouwens hoe schoon die metrostations zijn. Nergens ligt een vuiltje. Niks geen graffitti of vandalisme. In de gangen stonden tientallen bloempotten en niemand die het in zijn hoofd haalde om ze aan te raken. Kon dat in Nederland nog maar zo.

Het Oorlogsmuseum bleek gigantisch maar we hadden eigenlijk niet zo'n zin in de geschiedenis van de Koreaanse oorlogen. Toen we dan ook zagen dat in hetzelfde gebouw ook Gunther von Hagens "Body Worlds" was te bezichtigen, was de keus snel gemaakt. Ruim een uur keken we zorgvuldig geprepareerde echte menselijke lichamen. Elk lichaamsdeel kwam aan bod en lag tentoongesteld, afgewisseld met lijken in artistieke posities. Er is veel controverse over deze tentoonstelling die al de hele wereld is over gegaan, maar wij vonden het reuze interessant. Omdat we nog wat tijd over hadden bekeken we daarna nog allerlei wapentuig dat bij het museum stond opgesteld.
Na het museumbezoek zijn we met de metro naar het Hangang Simin Park gegaan om daar wat rond te fietsen op een gehuurde fiets. De fietsjes waren veel te klein voor ons zodat vlot fietsen er niet bij was. Toch maakte we een behoorlijk tochtje langs de oever van de Han-rivier. Het was inmiddels prachtig weer geworden en het was wel geinig om te zien hoe Koreanen hun zondagmiddag door brengen.
Om half vijf waren we terug in het hotel en leven daar wat relaxen tot aan het eten. Dat deden we deze dag met de hele groep in een traditioneel Koreaans Schabuschabu restaurant. Schabuschabu is een Koreaanse fundue die veel op Chinees funduen lijkt. Erg lekker en ook leuk om te doen. Je kokkerelt immers aan tafel.
Afsluiter van de dag was een traditionele Koreaanse theatervoorstelling. Het stuk heette "Miso", was heel kleurrijk, vrolijk en triest tegelijk en eindigde met acrobatiek. Erg mooi om te zien en te horen.
Terug in het hotel werden nog snel de foto's de computer gezet voordat we in ons bed doken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23