Wisselen maar

Vandaag een hele dag vrij te besteden in Taipei. Het enige wat we moesten was van hotel wisselen. We ontbeten redelijk laat. Toen we naar buiten keken werden we helemaal blij. In plaats van de voorspelde regen was de lucht strakblauw. Toen we onze neus buiten de hoteldeuren staken, merkten we dat het ook warm was. In het metrostation kochten we een dagkaart en lieten ons naar de Martyr Shrine vervoeren. Dat is een plek waar de gevallen Taiwanezen herdacht worden. Elk uur is er een zeer uitgebreide wisseling van de wacht en die wilden we wel zien. Vanaf het metrostation moesten we nog wel een eindje lopen om bij deze plek te komen. Tijdens deze wandeling was het al boven de 30 graden.

Aangekomen bij de Martyr Shrine vielen we met onze neus in de boter want er was net zo’n wisseling van de wacht aan de gang. In smetteloos wit gestoken soldaatjes voerden een hele show op waarbij er druk met geweren werd gejongleerd. Toen de nieuwe wacht er weer stond bekeken we de grote hal op het complex. Daar kwamen we een viertal Nederlanders tegen die morgen ook gaan deelnemen aan de IML wandeling, net als wij. We bleven een tijdje met hen staan kletsen en kregen wat tips van de ervaren wandelaars.
We waren het complex nog aan het bekijken toen de volgende wisseling van de wacht al werd aangekondigd. Voor het eerst in drie weken kregen we te maken met een onaardige Taiwanees. Die beviel het kennelijk niet toen Ron hem wegstuurde omdat hij voor de camera ging staan. In het Chinees begon hij te mopperen, maar toen we de confrontatie opzochten, maakte hij zich toch maar uit de voeten zonder dat hij ons aan durfde te kijken.
Met de metro gingen we vervolgens naar de Sun Yat Sen Memorial Hall. S.Y.S. is de stichter van Taiwan en wordt hier op handen gedragen. En wat een verrassing; ook hier was een wisseling van de wacht en waren we weer mooi op tijd om die te kunnen zien. Ook nu weer een hoop gegoochel met geweren en strakke pasjes van mannetjes in onberispelijke pakjes.
Weer eenmaal buiten was het hoog tijd voor een lunch. Die vonden we in de foodcourt onder de Taipei 101 waarbij we uitkwamen. Het toetje haalden we bij een Starbucks vestiging vlakbij het hotel waar we deze morgen waren uitgecheckt. Daarna pikten we daar onze koffers op en reisden per metro naar ons nieuwe hotel vlakbij het centraal station in Taipei.
Het was half vier toen we daar incheckten. We konden er meteen de rit naar het vliegveld voor maandag regelen. Dat was toch een opluchting want we moeten namelijk midden in de nacht naar het vliegveld omdat onze vlucht naar Hongkong zo vroeg vertrekt. Onze kamer zag er prima uit en ook de voorzieningen zijn prima in orde. Zo kun je er gratis de was doen en zoveel koffie, thee of jus pakken als je wilt.
Wij maakten van de gelegenheid gebruik om onze vieze spullen te wassen. Iets wat langer duurde dan we verwachten waardoor we wat laten konden gaan eten dan normaal. Vlakbij het hotel vonden we een druk Japans restaurant waar we heerlijk aten. We gingen op tijd slapen omdat we morgen gaan beginnen aan de internationale wandeltocht. En dan wil je toch een beetje fit zijn, niet?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23