Laatste hele dag in Hongkong

Voor onze laatste volle dag van deze reis hadden we nog een hele dag in Hongkong te besteden. Er waren nog een paar dingen die we wilden bekijken maar we konden het vandaag wel rustig aan doen. Daarom stonden we niet al te vroeg op en gingen pas na half tien op pad nadat we in het hotel hadden ontbeten. Buiten was het prachtig weer met, voor het eerst, een blauwe lucht.
We namen de metro naar het Tin Hau station in het oosten van de Hongkongse binnenstad. Weer bovengronds bekeken we eerst het Victoria Park. Daar waren we echter zo mee klaar omdat het veelal bestond uit sportvelden. Langs het waterfront liepen we westwaarts. In dit deel van de stad vinden de nieuwste uitbreidingen plaats. Kortom, het is één grote bouwput. Ook dit hadden we al snel gezien.

Via allerlei voetgangersbruggen kwamen we uit bij het Times Square winkelcentrum. In de giga hoge toren zit een zogenaamd verticaal winkelcentrum. De onderste 9 etages zijn gevuld met super-de-luxe winkels. Wij vonden er echter geen sfeer hangen en er waren ook maar weinig shoppers. Ook bekeken we de drie etages met restaurants maar die waren stuk voor stuk te duur voor wat wij aan een maaltijd wilden uitgeven.
De omgeving van Times Square was veel meer Chinees dan het deel van Hongkong waar we tot nu toe waren geweest. Zo liepen we over een markt die net zo goed in China had kunnen zijn. Ook hier hing het vlees ongekoeld aan haken op straat en wat het best een zooitje. Over een aantal jaren zal dat hier allemaal wel weg zijn omdat de ontwikkelingen in deze giga stad hard gaan. Oude gebouwen moeten wijken voor nieuwbouw en daarmee gaat ook de oude sfeer weg. Op zich wel jammer.
In een Starbucks hadden we internet en konden we inchecken voor onze vlucht naar Amsterdam morgen. Na onze gebruikelijke bak koffie liepen we verder westwaarts en we zaten al snel weer in de glimmende zakenwijk. We liepen lukraak allerlei gebouwen binnen en het verbaasde ons dat in elk gebouw wel een shoppingcenter zat. Een bijzonder luxe mall vonden we in de toren van Pacific Place. In de kelder van dit gebouw vonden we de meest luxe supermarkt die we ooit hebben gezien. Nog nooit zagen we zoveel luxe etenswaren bij elkaar. Vergeleken bij deze supermarkt is de Albert Heijn XL bij ons in Helmond een buurtsupertje. Waar anders vind je een vitrine vol met kaviaar? Of waar wordt er in een supermarkt je eigen koffiemelange gebrand? Wij vonden er ook een zeer uitgebreide saladebar waar je zelf je salade kon laten samenstellen. Ons eten voor deze avond hadden we hier gevonden.
Eerst gingen we echter nog een keer terug naar het prachtige Hongkongpark. Daar waren we gisteren al geweest maar het park is zo mooi dat we er nog een meer door heen wilde slenteren, zeker nu het zulk prachtig weer was. Toen we er uitgekeken waren, dronken we nog wat op een terrasje onder een andere wolkenkrabber en gingen toen terug naar Pacific Place om ons avondeten te laten samenstellen. Met twee grote bakken salade liepen we toen via allerlei voetgangersbruggen en de ons inmiddels zeer bekende roltrappen terug naar het hotel. Het was precies vijf uur toen we daar aan kwamen.
Onze laatste avond in Hongkong was een luie. We genoten van het eten en met een drankje en lekker snel internet genoten we van een rustige avond. Zo zijn we hopelijk uitgerust voor de lange vlucht naar huis van morgen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23