Een verregende dag in Kenting

Slapen in een vijfsterrenhotel heeft zo z’n voordelen. De bedden zijn heerlijk groot en zacht en de keuze bij het ontbijtbuffet is groot. Wat een vijfsterrenhotel je echter niet kan garanderen, is het weer. Hadden we gisteren nog een prachtige dag met een dito zonsondergang, nu was het zwaar bewolkt met een regenkans van 51%. Gelukkig was het nog droog.

We hadden besloten om deze dag een autoroute langs een aantal bezienswaardigheden op het zuidelijkste puntje van Taiwan te rijden en dus werd de auto uit de parkeergarage gereden en gingen we rond een uur of tien op pad. De eerste bezienswaardigheid was de zogenaamde Sail Rock. Bekend vanwege z’n gelijkenis met het hoofd van Richard Nixon. Wij hadden op deze morgen kennelijk nog niet genoeg alcohol op want wij zagen er alleen een groot stuk rots in. Volgende stop was bij de Eluanbi vuurtoren. Dit is het meest zuidelijke puntje van Taiwan. Omdat de vuurtoren in een park ligt moesten we betalen; voor zowel de auto als voor onszelf. We waren net bij de vuurtoren toen het begon te regenen. Eerst zachtjes daarna harder. Vervelender was dat het niet meer ophield met regenen. Gelukkig stonden we droog onder een galerij maar de vuurtoren nader bekijken zonder nat te worden, was er niet bij. Grappig was wel dat we daar een Nederlands koppel tegen kwamen die we ook al bij Sun Moon Lake hadden ontmoet.
De lucht bleef donkergrijs waarop we besloten om de autoroute af te breken en terug naar het hotel te gaan. Morgen hebben we nog een dag hier en dan zijn de weersvoorspellingen gunstiger. Terug in het hotel gingen we een cappuccino drinken bij de Starbucks vestiging van het resort. Omdat het inmiddels toch droog was geworden, besloten we even te gaan zwemmen. Met dit weer was zwemmen kennelijk geen populaire bezigheid want we hadden het hele zwembad voor onszelf. Nicky moest nog wel een badmuts kopen, maar gelukkig was het felgele ding niet duur. Het water in het zwembad was koud, want niet verwarmd. Daarom zwommen we niet lang.
Na een douche liepen we van het resort naar het plaatsje Kenting. Op een droge en zonnige dag zal deze plaats beslist bruisen. Nu het weer regende, was het een beetje trieste bedoening. Gelukkig waren er voldoende restaurantjes open en bij een gezellig ogend Italiaans restaurantje gingen we uitgebreid lunchen met de bedoeling om ‘s avonds het diner simpel te houden. Het eten was er prima en met goed gevulde magen liepen we de regen weer in, terug naar het resort.
Over de rest van de dag kunnen we kort zijn. We waren op onze kamer te vinden en verdeden onze dure vakantietijd met You Tube filmpjes kijken. Op zich ook wel eens lekker, zeker na 14 dagen veel indrukken opdoen, maar hopelijk kloppen de weersvoorspellingen en kunnen we morgen weer op ontdekkingstocht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo