Hurtigruten dag 8

Lekker lang geslapen ondanks dat de boot afgelopen nacht behoorlijk te keer ging. Gelukkig niet misselijk geworden. Ron heeft de hele morgen zitten werken aan de video van Ecuador. Het wordt zo onderhand tijd dat die af komt. Nicky is zich helemaal te buiten gegaan aan het fotograferen van alles wat los en vast zit. "Mooi licht" was haar excuus.
Om 11.30 uur aangemeerd in Hammerfest; de noordelijkste stad ter wereld. We hebben nu de noordelijkste en de zuidelijkste stad te wereld (Ushuaia in Argentinië) bezocht. Hammerfest was best leuk. Vooral de protestantse kerk met het grote glas-in-loodraam was de moeite. Verder de winkeltjes in het stadje bekeken en inkopen gedaan.
De middag was lekker rustig; een beetje lezen, de foto's op de laptop zetten, ze bekijken en een aantal verwijderen. Het was zo weer avond en tijd voor weer een heerlijk diner.
's Avonds werd tot twee keer toe omgeroepen dat er buiten het noorderlicht te zien was. De eerste keer had het licht een oranjeachtige kleur met een beetje groen. Om 23.00 uur lagen we al te slapen, toen er weer noorderlicht te zien zou zijn. Gelukkig konden we dit prachtige fenomeen vanuit onze hut zien. Nu waren er wel grote groene vlammen aan de hemel te zien. Een mooi uitzicht om bij in slaap te vallen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23