Hurtigruten dag 5

Afgelopen nacht heeft het veel gesneeuwd. Op alle dekken ligt een dik pak sneeuw. Leuk voor de foto's. Af en toe schijnt de zon wat het meteen een stuk vriendelijker maakt. Helaas is er toch nog teveel bewolking, ook 's avonds, waardoor we het noorderlicht nog niet hebben kunnen zien. We zijn echter nog niet op de helft van onze reis, dus wie weet komt dat nog. We hopen het van harte. We hebben zelfs aangegeven dat ze ons 's nachts mogen wakker maken als het noorderlicht te zien is. Ron en 's nachts wakker gemaakt willen worden; dat zegt wat.

Deze dag hebben we veel aan dek doorgebracht. Goed ingepakt en met de camera in de aanslag. We hadden gedacht dat we ons misschien wel eens zouden kunnen gaan vervelen tijdens de 12 dagen aan boord, maar we komen tijd tekort! We vermaken ons uitstekend.
's Morgens werd er een film over Tromsø vertoond.
In het dorpje Finnsnes gaf het pak sneeuw aanleiding voor een sneeuwballen gevecht. Toch leuk om weer eens te doen. Zeker als je vanaf dek 7 naar beneden kunt gooien en de andere partij omhoog moet gooien.
's Middags hebben we aangemeerd in Tromsø. Hier was het echt winter! Er lag al een dik pak sneeuw in het gezellige stadje, maar er kwam nog veel meer bij. Zelden hebben we zoveel sneeuw gezien. De gemeente noch de inwoners doen daar moeite om sneeuw te ruimen, want er is geen beginnen aan. Zoals al geschreven, Tromsø is een heel gezellige stad en we keken onze ogen uit naar al die kleurrijke houten winkeltjes. Dat het een stad van betekenis is, blijkt uit het grote overdekte winkelcentrum. Dompertje van vandaag: de beroemde IJskathedraal was gesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden. We moesten dus genoegen nemen met een foto van de buitenkant. In het donker en prachtig aangelicht; dat dan weer wel.
's Avonds weer een heerlijk diner en lekker vroeg naar bed want van een volle maag, behaaglijke warmte binnen en veel sneeuw buiten, krijg je slaap.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23