Hurtigruten dag 1

Na een probleemloze vlucht, landden we rond half twaalf in Bergen. Hier is het nog wel winter. Vanuit het vliegtuig zag alles er prachtig wit uit. Een bus zette ons in het centrum van Bergen af, waarna we meteen naar de Hurtigrutenterminal liepen. We wisten dat we hier onze koffer in een kluis konden achterlaten, zodat we ons wat gemakkelijker door Bergen konden begeven.

Natuurlijk als eerste naar het oude wijkje Bryggen gegaan. We waren nog maar net bij deze prachtige oude houten pakhuizen, toen het even regende. Gelukkig duurde dat niet al te lang. Zo buiten het toeristische seizoen, is het heerlijk ronddwalen door de zeer smalle steegjes van Bryggen. Ook bezochten we het oude fort van Bergen om daarna lekker op te warmen in een gezellige brasserie.

Natuurlijk kon een ritje met de Fløibanen niet ontbreken. Met dit wagonnetje aan een kabel, reden we naar de top van de berg Fløien waar vandaan we een prachtig uitzicht hadden op een winters Bergen.
Aan het einde van de middag, meldden we ons bij de receptie in de Hurtigrutenterminal. Het inchecken was zo gebeurd en we konden meteen onze hut voor de komende 12 dagen betrekken. We hebben een best wel ruime hut op het derde dek, net achter de receptie. Alles aan boord is even netjes. Onze hut heeft 2 aparte bedden (joepie, heb ik ook eens een keer dekens!), een apart bureautje voor onze laptop, een ruime kledingkast en een kleine, doch prima badkamer. Hier houden we het beslist de hele reis wel uit.
Ook de openbare ruimtes, zoals de bar, cafetaria, het restaurant en de panoramelounges zijn prachtig. Het lijkt net een echte cruise en beslist geen post/vrachtboot.
Tot onze opluchting zijn onze medepassagiers lang niet allemaal rijp voor het bejaardenhuis. De gasten zijn van alle leeftijden. Er zijn zelfs een boel kinderen aan boord (Da's dan weer minder).
Als het diner van deze dag maatgevend is voor het eten op de rest van de reis, dan vrees ik dat we gruwelijk dik gaan worden. Man wat een lekker eten!
Een grote opluchting was het toen de boot om 23.00 uur vertrok. Niks geen stampende motoren en een schuddende schuit; de MS Nordlys glijdt doodstil door het water. Je hoort/voelt niet dat ie vaart. Hopelijk blijft dat zo en kunnen de Primatourtabletten in hun verpakking blijven.
Er is 1 dompertje; internet aan boord is erg langzaam en de PC's hebben geen USB aansluiting zodat we voorlopig geen foto's op ons blog kunnen zetten. Die komen echter later wel.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23