Hurtigruten dag 4

Vandaag stonden we vroeg op want om 07.42 uur voeren we over de poolcirkel. Een monument in de vorm van een wereldbol markeerde dat punt. We zijn nog nooit zo ver noordelijk geweest en dat terwijl we nog maar halverwege Noorwegen zijn! Het leven aan boord bevalt uitstekend. We merken nagenoeg niets van de golven. Alleen als we een stuk open zee hebben, wil de boot wat schommelen, maar we zijn geen van beide al ziek geweest. Hooguit af en toe een raar gevoel in de buik. Het eten is en blijft voortreffelijk, dus hebben we na de poolcirkel uitgebreid van het ontbijtbuffet genoten.
Ook tussen de stops door worden we onderhouden. Deze morgen werd een film over Antartica vertoond.
's Middags aangemeerd in Bodø. Voor het eerst hadden we wat zon, al werd die afgewisseld door pittige hagel- en sneeuwbuien. We zullen weten dat we in de winter in Noorwegen zitten. Bodø stelt op zich niet zoveel voor. We bezochten er de kathedraal die van buiten op een lelijke fabriek lijkt, maar van binnen best mooi is. Verder deden we inkopen. Aan boord zijn de prijzen alles behalve grappig maar dank zij de Seven-Eleven winkels die je in bijna elke plaats vind, houden we de kosten voor lunch en snacks een beetje in de hand.
Meteen na ons vertek uit Bodø was er de "poolcirkelceremonie". Niemand minder dan Neptunus goot ons wat ijswater in onze nekken waarna we een certificaat ontvingen. Vandaag vandaag horen we bij de "club".
We genieten elke avond van het diner aan boord. We delen onze tafel met twee vriendelijke Duitse dames, maar we staan er op dat we engels praten. We willen die Duitsers geen voorsprong in de communicatie geven!
We merken steeds meer dat we richting noorden varen. Sneeuwvlokjes worden sneeuwvlokken en met de harde wind erbij, voelt het behoorlijk koud aan. Gelukkig hebben we dikke kleren meegenomen.
In de plaatsjes Stamsund en Svolvær maakten we een avondwandeling door de sneeuw.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo