Hurtigruten dag 2

We hebben de eerste nacht aan boord allebei prima doorstaan. Er was wel wat golfbeweging, maar alles bleef binnen het behoorlijke. Ook de ontbijten aan boord zijn meer dan prima. We gaan echt dik worden! Nauwelijks beweging en veel en lekker eten. We hebben allebei gebruik gemaakt van de zgn. "coffee-deal". Voor 22 euro krijg je dan een mooie thermosbeker en is de rest van de reis alle koffie en thee gratis. Met de stevige prijzen aan boord, hebben we deze deal er in 8 koppen uit.
Het leven aan boord is luxe en lui. We lezen wat, kijken uit één van de vele ramen of staan lekker uit te waaien op één van de dekken. We maken natuurlijk weer veel te veel foto's.
Zolang de boot in beschut water vaart, merk je helemaal niet dat je op een boot zit. Alleen als ie op een stuk open zee vaart, gaat het wat schommelen. Deze stukken worden van tevoren duidelijk aangegeven zodat je je er op kunt voorbereiden. Alles wordt trouwens netjes van tevoren aangekondigd. Alle bezienswaardigheden onderweg worden in 3 talen omgeroepen.
Enkele keren per dag legt de Nordlys aan in een haven(tje). De ene keer moet je in de buurt blijven want heb je maar een half uur, een andere keer kun je er een paar uur op uit. De eerste lange stop was vandaag in het stadje Ålesund met z'n prachtige Jugendstil gebouwen en prachtige haven, midden in de stad. Onze fotocamera's draaien overuren. Helaas begon het in Ålesund wel te regenen en niet zo zachtjes ook.
Terug aan boord wordt de buit in de vorm van foto's meteen op de laptop gezet. Zo kunnen we de mindere foto's deleten, de mooie bewerken en voorzien van een naam. Tussendoor drinken we veel thee, lezen boekjes en kijken naar het prachtige landschap waar onze boot doorheen vaart.

Het diner was voortreffelijk. Alleen de prijzen voor alcohol zijn beslist niet grappig. Een fles wijn doet ongeveer 45 euro, een halve liter bier kost 7,20 euro. Gelukkig heeft Ron drie liter rode wijn in een zak meegenomen zodat ie 's avonds toch kan genieten van een natje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23