Hurtigruten dag 6

Vandaag een rustig begin van de dag. Pas om kwart van tien meerden we aan in Havøysund. Daar bleven we een tijdje liggen omdat er gruwelijk veel vracht moest worden uitgeladen en de complete visvangst van een dag moest worden ingeladen. En dat is heel wat. Toch is dit het mooie van de Hurtigruten.

Tegen de middag voeren we de haven van Honnigsvåg binnen. Hier geen tijd om het plaatsje te bezoeken want we hadden ons opgegeven voor de excursie naar de Noordkaap. We hadden gruwelijk veel geluk want het was prachtweer. De zon stond aan een onbewolkte hemel. Alleen stond er een koud windje maar daar kan je je op kleden. De Noordkaap is eigenlijk niet zo heel veel bijzonders. Op een klif die 307 meter uit de zee omhoog rijst, staat een monument waar iedereen als een gek op af vliegt om zich te laten fotograferen. Wij bekeken eerst de andere bezienswaardigheden daar en hadden even later het monument voor onszelf. Mooie foto's gemaakt, ook van het landschap op de weg er naartoe. Volgens Nicky heeft het veel weg van IJsland.

Terug aan boord hebben we even ons gemak gehouden voordat we om 19.00 uur aanschoven aan een fantastisch groot en superlekker buffet. Zoiets hebben we zelden meegemaakt. Als visliefhebber at je je hier helemaal ongans. Ron heeft dat dan ook gedaan en is lang bezig geweest om al die calorieën te verwerken.
Omstreeks 22.30 uur werd er omgeroepen dat er buiten het noorderlicht te zien was. Snel naar buiten dus. Deze keer hadden we meer geluk en was er inderdaad een lichtgroen schijnsel aan de hemel waar te nemen. Fotograferen bleek echter onmogelijk, dus jullie moeten ons op ons woord geloven dat het mooi was. Helaas duurde het niet lang omdat het begon te sneeuwen.

Reacties

Anoniem zei…
Hoi, leuke verslagen maken jullie. Fijn dat er zoveel te beleven valt. De Noordkaap is inderdaad meer voor het idee maar wel iets wat je in je leven gezien moet hebben.
Wij gaan vandaag onze koffers pakken en vertrekken morgen via Duitsland voor een weekje Dolomieten en een weekje Oostenrijk. We verheugen ons erg op de winter, de sneeuw, de kou, het lekker eten etc. (lijkt de Hurtigruten wel!).
Groetjes en nog een fijne vaart.
Annelieke en Ludo

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23