Hurtigruten dag 3

Wat slaapt het lekker op deze boot zeg! We hebben niet eens gemerkt dat de Nordlys heeft aangemeerd in Trondheim. Hier is het helemaal winter. Alles is wit van de sneeuw. Alleen vindt het men hier niet zo nodig om de voetpaden van sneeuw en ijs te ontdoen. Gevolg; je kunt slechts heel voorzichtig en dus langzaam over de voetpaden lopen. Niet fijn. Dompertje van deze morgen was de regen. Toch zijn we er vol goede moed op uit getrokken en hebben we de kathedraal (Nidarosdomen) bekeken. Die zag er van buiten mooier uit dan van binnen. Het sobere interieur zal met het soort geloof te maken hebben. Verder hebben we weer veel te veel foto's gemaakt van de erg mooie en kleurrijke houten huizen en hebben we het bisschoppelijk paleis bezocht. Op een gegeven moment stopte het met regenen en scheen er zelfs een zwak zonnetje waardoor het wandelen toch aangenaam werd ondanks de gladheid en de bijtende kou. Je kan merken dat we noordelijker geraken.
's Middags hadden we een ontspannende tijd aan boord. Lekker theeleuten en lezen, foto's bekijken en natuurlijk op z'n tijd naar buiten als er weer eens iets te zien was wat een foto waard is. En dat is erg veel.
Zo voeren we voorbij aan het eilandje Munkholmen waarop vroeger een gevangenis en een klooster gevestigd waren en zagen we vanaf de boot de scheepswerf waar een aantal van de nieuwste Hurtigruten schepen gebouwd zijn. De rode vuurtoren van Kjeungkjær was ook de moeite waard.

Reacties

Anoniem zei…
Someren,

Leuk om te lezen. We hebben elke dag al gekeken of jullie iets te melden hadden.
Komt dat vatje Afrikaanse wijn toch nog van pas!
Het is hier erg druilerig weer en natuurlijk Carnaval. We kunnen op de site van Hurtigrute ook een beetje volgen waar jullie schip vaart.
Jullie zullen wel lekker uitgerust zijn na de reis.
Groetjes en Alaaf
Annelieke en Ludo
Broer en Jose zei…
He Ron.
Je hebt het weer goed voor elkaar.
Eigen bedje. Wijntje, goed eten.
Alleen die kinderen he. Je kunt ook niet overal de regie over hebben.
De 5 liter erwtensoep was zondag helemaal op. Maar goed dat jullie gekozen hebben voor Noorwegen ipv Hollands carnaval. Geniet nog maar lekker daar. Groetjes aan Nicky ook natuurlijk. Jose

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23