Vliegdag naar Barcelona

Afgelopen nacht sliepen we allebei erg slecht. Oorzaak? De gigantische herrie op straat. Tot midden in de nacht was het een teringherrie van jewelste. Zo was er om half twee een idioot die vuilnisbakken op de straat aan het uitkloppen was en om half drie werd met veel kabaal de vuilnis opgehaald. De hotelkamer is prachtig, maar als je ‘s nachts wilt slapen, moet je of de raam dicht houden en oordoppen in doen of een kamertje achteraf vragen.
Met het ontbijt ging het beter vandaag. Nu werden we verwacht en was er voldoende van alles. Nadat we waren uitgecheckt, liepen we naar de bushalte voor de rit naar het vliegveld. Voor slechts €1 werden we vervoerd. Dat zijn nog eens prijzen. Een half uur later waren we daar. We konden meteen onze rugzakken afgeven waarna we een bak koffie dronken. Hier in Santiago weten ze hoe het hoort bij de security check. Daar waren we in drie minuten doorheen. Omdat alles zo snel ging, moesten we lang wachten op onze vlucht. Toen het tijd was voor de lunch, kochten we wat in een eettentje voor belachelijk hoge prijzen. €7,50 voor een broodje en €6,75 voor een half bordje lauwe pastaschotel.

De vlucht vertrok op tijd en dankzij de verplicht bijgekochte stoelen zaten we bij een nooduitgang met extra veel beenruimte. De vlucht duurde anderhalf uren en landde netjes op tijd in Barcelona. We moesten vervolgens wel drie kwartier op onze rugzakken wachten. Het vervoer naar de stad was goed geregeld met een kaartje voor een speciale airportbus. Na een goed half uur stonden we op de Plaza de Catelunya en tien minuutjes later stonden we in ons hotel bij de receptie.
De kamer die we aanvankelijk kregen was klein, met een heel klein raampje dat uitkeek op een binnenplaatsje. Het bed was het ergste, zo’n 120cm breed. Hier wilden we geen vijf nachten in slapen. Nicky ging reclameren waarop we een veel grotere kamer kregen met een raam aan de straatzijde. En belangrijker, twee aparte bedden naast elkaar zodat we ‘s nachts niet hoefden te vechten om plaats.
Al snel gingen we op zoek naar een plek om te dineren. Zoveel hadden we nog niet gegeten. We vonden een keileuk restaurant in de historische binnenstad waar we ook lekker aten. Het toetje haalden we in de overdekte markt die vlak bij ons hotel is; ieder een flinke beker vol met vers fruit. En omdat zo’n “vliegdag” best vermoeiend is ondanks dat je alleen maar wacht, gingen we op tijd slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23