Barcelona dag 1

Toen we na een prima nacht wakker werden en naar buiten keken, werden we onaangenaam verrast. Het regende pijpenstelen. Nu was er regen voorspeld, maar zoveel en al zo vroeg op de dag? Eerst maar ontbijten. Dat was prima verzorgd. Gelukkig maar want we ontbijten vijf keer in dit hotel. Toen we er op uit trokken, regende het nog stevig en daarom hadden we onze regenjassen maar aangetrokken, ondanks de relatief hoge temperatuur. We besloten om eerst de historische binnenstad te gaan bekijken. Vanwege de vele smalle straatjes dachten we hier wat beschutting te vinden tegen de regen. Dat viel tegen. Wel liepen we door een mooi buurtje. Vooral de Plaza Reial was mooi, zelfs in dit weer.

Zonder kaart liepen we maar wat door het wijkje en kwamen zo uit bij Barceloneta, de jachthaven van de stad. Hier lagen zeker zo’n tien superjachten afgemeerd, waaronder eentje van maar liefst 72 meter lang. Hier lag voor miljarden euro’s in het water. Gelukkig was het regenen wat minder geworden waardoor we dit deel van de stad rustig konden bekijken. Zo namen we ook een kijkje bij de drie gigantische cruiseschepen die hier lagen aangemeerd.

Via de grote kolom met daarboven een beeld van Columbus liepen we weer naar het oudste deel van de stad. We bekeken de grote kathedraal van buiten. Die zat grotendeels in de steigers met gigantische reclamedoeken van Samsung. Om binnen te kijken, moesten we €9 betalen. Dat vonden we teveel en daarom deden we dat niet. Via de Ramblas liepen we naar de Plaza de Catalunya waar gigantisch veel duiven waren. Daar dronken we bij Starbucks een cappuccino om daarna naar de Plaza de España te lopen. Dat was een flinke wandeling van een paar kilometer. Het begon weer steeds harder te regenen waardoor we besloten om onderweg even te schuilen door weer wat te gaan drinken in een barretje. En terwijl we daar zaten, werd het droog en brak zelfs het wolkendek een beetje open. Zodoende konden we op ons gemak het grote monument op het plein bekijken en hadden we een goed zicht op de twee Venetiaanse torens, de magische fontein (die niks deed) en de Mirador del Ralau. Voordat we die beter gingen bekijken, brachten we een bezoekje aan het Parc de Joan Miró waar een opvallende sculptuur van deze man staat. Bij het nabijgelegen Arenas de Barcelona konden we op het dak voor een mooi zicht op dit deel van de stad. We konden zelfs de Sagrada Familia zien staan.
Weer met beide benen op de grond liepen we naar het eerder vermelde Mirador del Ralau. Via allerlei kleine achterafstraten liepen we daarna terug naar ons hotel voor wat rust.

Voor het diner liepen we naar de Plaza Reial en vonden daar een gezellig terras. Lekker beschut konden we daar prima zitten in ons T-shirt. We aten er diverse tapas en gingen voor het toetje weer een beker fruit kopen in de Mercado de la Boqueria. Morgen weer een dag in de stad en we hopen op beter weer, al zijn de voorspellingen niet bijster goed.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23