Barcelona dag 4

Ook vandaag stonden we wat later op dan normaal. Na weer een prima ontbijt waren we klaar voor weer een dag Barcelona ontdekken. Echter, voordat we gingen, checkten we nog even in zodat we morgen mee mogen met het vliegtuig naar Nederland. Voor vandaag hadden we geen vaste plannen. Nicky wilde echter nog een keer naar de zee. Via de Ramblas liepen we in de richting van het water. Toen we daar aankwamen zagen we een paar rondvaartboten liggen. Dat bracht ons op het idee om met zo’n boot het water op te gaan. De eerstvolgende afvaart was echter nog drie kwartier weg. Om die tijd te overbruggen liepen we wat rond in een groot winkelcentrum wat vlak bij de haven lag.

Een kwartiertje voor de afvaart kochten we voor € 10 per persoon een kaartje waarmee we met de boot mee konden varen. De rondvaart zou ongeveer een uur duren. De boot was een catamaran met een groot dek bovenop waardoor iedereen een mooi plekje kon vinden met goed zicht. Om 11:30 uur startte de rondvaart en de catamaran voer langzaam de haven uit. Daarbij voer hij langs de vele mega jachten die daar lagen afgemeerd. Omdat we zo kort langs deze jacht te voeren, konden we ze goed fotograferen. Eenmaal de haven uit voer de boot kort langs de kust van Barcelona. Vanaf zee hadden we een mooi zicht op het strand en de achterliggende boulevard. Na een tijdje parallel aan de kust te hebben gevaren, draaide de boot en voer hetzelfde traject terug. Echter in de haven maakte de boot een extra rondje door het deel waar grote containerkranen staan en waar ook twee hele grote cruise schepen lagen afgemeerd. Na ruim een uur weer bij de rondvaartboot weer aan. We hadden ons uitstekend vermaakt en waren blij dat we deze keuze hadden gemaakt.

Omdat het al weer lunchtijd was, bezochten we een vestiging van Starbucks voor een lekker drankje en een klein hapje. Op de weg terug naar het centrum, kocht Nicky een souveniertje wat eerst in het hotel moest worden weggelegd, anders moest ze er de hele middag mee blijven rondlopen en dat wilde ze niet. Eenmaal weer verlost van het souveniertje liepen we naar de kathedraal in het centrum van de oude binnenstad. In Barcelona is niks gratis en ook voor een bezoek aan deze kerk moesten we € 10 per persoon betalen. Toch deden we dat maar omdat we op foto’s op internet hadden gezien dat de kathedraal van binnen heel erg mooi zou zijn. We werden niet teleurgesteld. Vooral het middendeel en de crypte waren mooi. Echter aan de beide zijkanten waren tal van kapelletjes die uitbundig gedecoreerd waren. Ook konden we vanuit de kathedraal een ommuurde tuin in. Daar vonden we tot onze verrassing een winkeltje met souveniertjes. Inclusief in het toegangskaartje was ook een bezoek aan het dak van de kathedraal. Gelukkig konden we met een lift naar boven want anders zouden het wel heel veel trappen zijn geweest die we moesten beklimmen. Vanaf het dak hadden we een mooi uitzicht over de directe omgeving.

Na ons bezoek aan de kathedraal liepen we naar de Plaza Reial voor een welverdiend drankje op een terrasje. Daarna liepen we terug naar ons hotel voor een moment van rust. Voor het diner liepen we weer terug naar Plaza Reial en vonden daar op het terras van een restaurant een prima plekje voor het avondeten. We aten ons laatste diner in Barcelona heerlijk hier waarna we weer terug liepen naar ons hotel voor een laatste nacht in Spanje. Morgen vliegen we terug naar Nederland en zitten deze vakantie er alweer op.

Reacties

Hans zei…
Hoi,

Ik zag jullie video over het Krijtlandpad. Ik ben zelf bezig met het maken van een (professionele) video over deze wandelroute. Ik heb een vraag aan jullie.
Kunnen jullie contact met mij opnemen?
Dank,

Hans
hans.wanrooy@xs4all.nl

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo