Barcelona dag 2

Gelukkig was het buiten droog toen we wakker werden. Toen we klaar waren met een uitgebreid ontbijt was het inmiddels 10 uur en gingen we op pad. Het was best lekker weer en een T-shirt was genoeg. Wat een verschil met gisteren. Op onze hotelkamer hadden we plannen gemaakt voor vandaag. De eerste uitstap was naar het Palau Guëll, een paleis dat ontworpen is door de fameuze architect Antoni Gaudí en vlak bij ons hotel staat. We zagen echter af van een kaartje kopen omdat het dak van het paleis, daar waar de typische schoorstenen staan, afgesloten was vanwege het weer van gisteren. Kennelijk was het er te glad.

Onze tweede excursie, nu dus eigenlijk de eerste, was naar de Arc de Triomf, inderdaad een soortgelijk bouwsel als in Parijs. Daarvoor moesten we een behoorlijk eind lopen en kwamen we langs bouwwerken die we gisteren ook al hadden gezien. Maar nu scheen de zon en maakten we veel foto’s opnieuw. Met een zonnetje ziet het er toch allemaal iets leuker uit. Het leukste aan de Arc de Triomf hier was een bellenblazer. Hij had in iedere hand een stok met daartussen een touw. Die ging in een emmer met zeepsop en een gigantische hoeveelheid zeepbellen was het gevolg. Met al die bellen op de voorgrond en de triomfboog op de achtergrond, was het leuke plaatjes schieten.

Via een park liepen we vervolgens richting het strand. Daar wilden we de beroemde gouden vis gaan bekijken. Het was nog een hele wandeling naar het strand omdat we om het treinstation heen moesten lopen. Maar uiteindelijk vonden we de gezochte vis. Via de mooie boulevard van Barceloneta liepen we een heel eind langs het strand. Hier was volop activiteit. Mensen zwommen in de ruwe zee, volgden zeil- of surfles. Minder actieve mensen zaten op één van de vele terrasjes met forse prijzen. Wij bekeken nogmaals de superjachten die hier lagen aangemeerd.
Omdat het al over twaalven was toen we weer terug op de Ramblas waren, gingen we wat drinken bij Starbucks en aten er ook wat. Daarna gingen we terug naar Palau Guëll en zagen dat nu het dak wel was opengesteld. Voor €12 per persoon kochten we een toegangsbewijs en bekeken vervolgens het prachtige paleis. Wat een geniale ontwerper was die Gaudí. Onze camera’s maakten overuren, zoveel viel er te fotograferen. We sloten ons bezoek aan het paleis af met het bekijken van de prachtige schoorstenen op het dak. Er was niet één dezelfde bij. Wel waren ze allemaal even kleurrijk.

Na ons bezoek aan Palau Guëll zochten we een terras op voor een hoognodig drankje, of twee. Op de Plaza Reial vonden we een prima terras met een eersterangs tafeltje waar vandaan we alle leven op het plein konden gadeslaan. We zaten er zo goed dat we maar een tweede drankje deden voordat we naar de Legostore liepen. Daar was het zo druk dat we even buiten moesten wachten, maar dat duurde niet lang. Binnen stonden Legobouwwerken van Parque Guëll en de Sagrada Familia. Toen we klaar waren in de Legostore, was het al tijd om te gaan dineren. We kwamen uit bij een Japans restaurant waar het eten aan je tafel werd afgeleverd door een robot. Erg leuk. Voor een schappelijke prijs aten we er prima.
Terug op onze hotelkamer boekten we tickets voor een bezoek aan de Sagrada Familia voor morgen. We waren er net op tijd bij, want veel tickets waren er niet meer. Die tickets waren wel €26 per persoon wat gruwelijk veel is, maar we vonden dat we deze attractie niet mogen missen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23