Elfstedenpad, etappe 07

De weersvooruitzichten voor deze dag waren niet al te best. Gedurende de nacht hoorden we het ook regelmatig behoorlijk regenen. Daarom waren we wel best verbaasd toen we bij het wakker worden tegen een blauwe hemel aankeken. Na het ontbijt gingen we op pad voor de 7e etappe, die naar Bolsward. Tegen de tijd dat we ons leuke hotel verlieten, hingen er al weer donkere wolken in de lucht.
De etappe begon met een pad dwars door wat weilanden. Daarna kwamen we op een smalle weg te lopen waar het veel te druk was voor een vroege zondagmorgen. Regelmatig moesten we aan de kant als een automobilist weer eens onvoldoende opzij wilde gaan voor ons. Deze dag zouden we maar weinig dorpjes tegenkomen onderweg. Ferwoude was het eerste dorpje, maar stelde erg weinig voor. Voor we het wisten waren we er al weer door heen. Wat volgde waren meer weilanden. Door de zware bewolking zag het er allemaal maar wat triest uit.

We hadden er al rekening mee gehouden dat we vandaag onderweg geen koffie zouden kunnen drinken vanwege de verlatenheid van het gebied waar we doorheen moesten. Dus waren we best verrast toen we in the middle of nowhere bij een boerderij een soort van self service barretje tegenkwamen waar ze vanalles verkochten, waaronder cappuccino en koeken. Dankbaar namen we de gelegenheid te baat en pauzeerden even.
Bijna de hele route liep langs of door weilanden en was niet erg interessant. Gelukkig hielden we het nog wel droog, ondanks de dreigende luchten. In het nikszeggende dorpje met de onheilspellende naam Exmorra (klinkt als Mordor) pauzeerden we weer en aten er onze lunch op. Net toen we wilden gaan, begon het wat te regenen, maar gelukkig niet lang. We moesten nog vier kilometer naar onze eindbestemming voor vandaag, Bolsward. Die weg liep weer door een verlaten landschap zonder beschutting. En net, halverwege die weg, en slechts 2 kilometer van Bolsward verwijderd, gingen van het ene op het andere moment de hemelsluizen maximaal open. Voordat we onze regenjas aan konden trekken en de regenhoes om de rugzak konden doen, waren we weer kletsnat geregend. Net als een aantal dagen geleden was alles weer nat en koud.
Toen we in Bolsward aankwamen was het eigenlijk nog te vroeg om in te checken, maar we gingen toch maar naar het door ons geboekte hotel. Gelukkig was onze kamer klaar zodat we droge kleren aan konden trekken. We hadden voor de komende nacht de beschikking over een heuse suite. Een prachtig kamer met aparte slaapkamer met voldoende ruimte om onze natte kleding te kunnen drogen. We verhoogden de temperatuur in de kamer tot 22 graden en legden onze natte spullen op de radiator die lekker warm werd. In no time waren onze spullen droog.

Daarna gingen we een kijkje nemen in het stadje. Dat deden we terwijl het steeds weer wat regende. Bolsward is helemaal niet zo groot en we hadden het centrum al snel bekeken. We zagen ondertussen kans om een tafeltje te reserveren in een populair restaurant. Daarna doken we een gezellig terras op. Gezeten onder een grote luifel met daaronder terraskachels zaten we prima en genoten van wat drankjes terwijl het buiten zeer regelmatig regende.
‘s Avonds genoten we van een heerlijk diner in het uitgekozen restaurant en waren daarna in onze suite te vinden. Gezeten in grote comfortabele fauteuils met de voetjes op een voetenbankje keken we televisie of naar YouTube filmpjes.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo