Windowshoppen in modern Bangkok

Omdat we de afgelopen vier weken talloze tempels en oude dingen hebben bezocht en gezien, besloten we deze dag om eens een kijkje te gaan nemen in het moderne Bangkok. Nadat we hadden uitgeslapen en na een heerlijk ontbijtje op het terras aan de rivier, namen we voor een schamele 14 Baht (€0,20) de riviertaxi naar een punt waar we zo konden overstappen op de skytrain. Da's een metrotrein hoog boven de grond. Bij Siam Square stapten we uit en werden overvallen door de gigantische drukte hier. Eerst maar eens een cappuccino drinken bij onze favoriete koffieketen.
Rondom Siam Square liggen diverse grote warenhuizen, maar de mooiste van allemaal is Siam Paragon. We kwamen het warenhuis binnen via de voedselafdeling. Nog nooit zagen we zoveel restaurants in een warenhuis en een zo grote en mooie supermarkt als hier. In de kelder bevindt zich het grootste aquarium van zuidoost Azië. Het werd echter nog mooier. Op de eerste verdieping aangekomen, zagen we ineens een aantal Audi's staan. Die werden hier dus gewoon verkocht. Op dezelfde verdieping vonden we meer luxe winkels dan in de hele PC Hooftstraat bij elkaar.
Het toppunt was echter de tweede verdieping. Hier werden Lamborghinis, Maserati's, Aston Martins en zelfs de Nederlandse Spyker verkocht! Zie je dat al gebeuren bij de V&D in Nederland? Op dezelfde verdieping vonden we ook de zeer luxe hifimerken, allemaal in een aparte showroom. We hebben best wel veel warenhuizen gezien over de hele wereld, maar deze spant toch wel de kroon. Toch schijnt Siam Paragon niet eens het grootste warenhuis van Bangkok te zijn. Central World is nog groter, maar zijn we niet geweest. We wilden niet de hele dag in een warenhuis blijven.
Te voet gingen we naar het Jim Thompsonhuis wat in de buurt moest liggen, maar we konden het niet 1,2,3 vinden. We kwamen terecht in schattige wijkjes met piepkleine huisjes en straatrestaurantjes. Ook leuk, maar niet wat we zochten. Uiteindelijk vonden we het Thompsonhuis, maar hadden uiteindelijk geen zin in een kunstverzameling en gingen weer naar Siam Square. Lekker besluitenloos, nu kan het nog.
We lunchtten in de grote foodcourt van Siam Square en liepen daarna naar de sex- en uitgaanswijk Patpong. Patpong overdag is echter helemaal niet bijzonder. Hier moet je echt 's avonds en 's nachts zijn. We liepen wat door de straatjes daar, maar pakten al snel weer de skytrain en de riviertaxi naar een pier vlakbij Chinatown. Chinatown in Bangkok is een echt mierennest. Overal zijn winkeltjes en nog meer Chineesjes. Hier kwamen we terecht op een dagmarkt waar gruwelijk veel nephorloges, verrekijkers en vibrators werden aangeboden. Chinezen houden kennelijk van rare sexspelletjes.
We liepen het stuk van Chinatown naar onze wijk, Banglamphu. Door de grote hitte was dat best afzien, dus een lekker drankje bij een straatrestaurantje ging er daarna wel in. Gelukkig zit het bier in grote 0,67 liter flessen.
Na wat rust op onze hotelkamer, aten we deze avond in het restaurant van het hotel, op het terras aan de rivier. Wel wat duurder dan de restaurantjes op Khao San Road, maar met een prachtig uitzicht en een lekker wijntje ging er na al die weken ook wel in.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23