Dag 01 - Naar Schiphol

Al in januari hadden we onze reis naar Sri Lanka en Dubai gepland. Het was dus lang wachten op de dag dat we konden vertrekken. Vandaag was het echter zover. Tenminste, we verlieten ons huis en reisden met de trein naar Schiphol. Daar hadden we een hotel gereserveerd omdat we de volgende dag al vroeg zouden vliegen. Nou ja, vroeg. Tien over half twaalf is niet vroeg maar door allerlei veiligheidsmaatregelen moet je tegenwoordig drie uur van tevoren aanwezig zijn. En om met het openbaar vervoer zo vroeg op Schiphol te staan is een uitdaging. Vandaar het nachtje hotel.
Op Schiphol deden we eerst Starbucks aan voor een drankje en kochten we onze lunch bij ’s lands grootste kruidenier. Daarna was het wachten op de bus naar het Radisson Blu hotel. Het duurde even voordat de bus kwam maar we zaten lekker in het zonnetje en aten onze broodjes.

Om drie uur checkten we in in ons hotel. In het hotel was niks te beleven dus gingen we op pad. Gelukkig ligt het plaatsje Aalsmeer op zo’n twintig minuutjes lopen vanaf het hotel en dat werd dan ook onze bestemming. We vielen met onze neus in de boter want in Aalsmeer was het de zogenaamde Feestweek. En als onderdeel van die feestweek was er de pramenparade, net op het moment dat wij er waren. De pramenparade was een lange stoet van pramen die wat versierd waren en waar zonder uitzondering keiharde muziek werd gedraaid door verkleedde mensen die flink wat alcohol wegwerkten. Toch was het best leuk om te zien. Er waren ook veel mensen op af gekomen. Het leukste aan Aalsmeer was echter het terrasje aan de Westeinderplas. Lekker in het zonnetje en uitkijkend op het water en de bootjes werkten we ons drankje weg om daarna op zoek te gaan naar een geschikt restaurantje. Dat vonden we in de vorm van het “all you can eat” Japans restaurant Nagoya. Daar aten we heerlijk en veel te veel. Bommetje vol slenterden we daarna terug naar het hotel en zaten de rest van de avond voor de tv uit te buiken. We gingen op tijd slapen om fit te zijn voor de lange reisdag van morgen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23