Dagje relaxen

Tegen alle verwachtingen in sliepen we erg goed in onze hotelhut. Op de bedden viel dan ook weinig aan te merken. We zetten geen wekker en werden pas om een uur of acht wakker, na tien uur slaap te hebben genoten. Van een ochtenddouche werd door Ron afgezien nadat hij van Nicky had begrepen dat er alleen koud water uit de kraan kwam. Ook al is het klimaat nog zo tropisch, een koude douche is nooit prettig. Bij daglicht konden we het complex eens goed bekijken. Waar en wat we ook bekeken, alles zag er even oud en vervallen uit. Alleen het zwembad kon ermee door. Je zult vanuit Nederland via internet maar twee weken all-inclusive hebben geboekt bij dit hotel! Het weer was echter prima en we besloten het beste er van te maken. Buiten het resort was niks te doen of te zien, dus we hadden voor vandaag de zee, het kiezelstrand, het zwembad en de drie bars.
Na het ontbijt begonnen we onze dag met een wandeling langs het strand.
Voor onze kamer lagen een aantal rotsen in zee die onderwater een rif vormden. Het water was warm en erg helder en daarom besloten we ook maar om te gaan snorkelen. Het was niet eenvoudig om bij de rotsen in het water te geraken vanwege de vele duizenden zee-egels, maar eenmaal in het water bleek alle moeite niet voor niks. Vooral in de ondiepere gedeeltes bevond zich een prachtige onderwaterwereld met veel kleurrijke vissen en allerlei soorten koraal en zeeplanten. Geruime tijd dobberden we op het water met onze gezichten naar beneden gericht. We hadden het kunnen weten, maar ondertussen zorgde de zon voor twee rode ruggen. Na een korte pauze voor een drankje gingen we nog een keer te water met onze maskers en snorkels. Op deze plek stond veel stroming die er voor zorgde dat we maar moeilijk uit het water kwamen. Nicky greep daarbij met haar vinger in een zee-egel. De stekel brak af en een lange splinter bleef zitten. Zelf kregen we de splinter niet uit haar vinger en ook de verpleegster van het resort moest het opgeven. Toch kreeg Nicky later de splinter er gelukkig zelf uit.
's Middags zaten we aan het zwembad. Lekker in de schaduw betreurden we het feit dat we bij het snorkelen geen T-shirt hadden gedragen en lazen wat en haalden zeer regelmatig een lekker koud drankje bij de bar. Zolang we maar niet op de kamer hoefden te zijn viel het verblijf wel mee.
Na een douche (nu wel enkel warm water, geen koud) waren we druk met de foto's en de stukjes die dit blog vormen.
's Avonds werd ons duidelijk wat de gevolgen van onze zonnebrand waren. Werkelijk alles deed zeer en zelfs liggen op bed ging niet zonder die pijnlijke prikkels die een verbrande huid geeft. Er ging heel wat aftersun op onze lijven, maar de huid bleef gloeien en bij elke prikkel deed het verschrikkelijk veel pijn. Behalve dineren deden we niet veel deze avond. Al om negen uur lagen we op bed en elke beweging deed ons weer ontwaken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23