Nog een dagje Vancouver


Omdat het gisteren voor onze doen nogal laat was geworden, werden we ook laat wakker. Toen we iets na negenen naar het ontbijt wilden gaan, bleek dat niet meer te kunnen omdat we te laat waren. Dan maar ontbijt op de kamer met de crackers, kaas en Nutella die we hadden over gehouden van onze voorraad. We hadden zelfs koffie en thee op de kamer. Wie doet ons wat!
Vol gegeten begonnen we aan onze voettocht door Vancouver. We bezochten eerst de gloednieuwe bibliotheek die wel wat weg had van het Romeinse Colusseum. We keken er even binnen en zagen dat er zelfs winkeltjes in de bieb waren, zelfs een Mc Donalds! We probeerden er even te internetten, maar we hadden geen pasje, dus ook geen code die nodig was om één van de vele computers te activeren. Dan maar weer verder.
We liepen door Yaletown; een trendy wijkje dat nog geen tien jaar geleden allemaal oude pakhuizen waren. Nu had men van de laadperrons een groot terras gemaakt en zaten er veel kleine, maar o zo dure winkeltjes. We vonden een Starbucks voor de broodnodige cafeïne.
Via Yaletown kwamen we uit in de dure en chique wijk aan de zuidkant van downtown. Hier wonen leek ons wel wat. Alles was er even netjes, graffiti ontbreekt, niets is vernield, nergens ligt rommel en dan nog een prachtig uitzicht hebben over Granville Island. Je moet wel een grote emmer geld meebrengen om hier te kunnen wonen, dus voorlopig blijft het Helmond voor ons. Langs het water liepen we naar een aanlegsteigertje voor het pontje naar Granville Island. Ook Granville Island was nog niet zo heel lang geleden een vervallen deel van Vancouver, maar prachtig opgeknapt met boetiekjes, restaurantjes, een grote overdekte markt en dergelijke. We zaten een tijdje in de zon en bekeken het doen en laten in het haventje. Toen we honger kregen, brachten we een bezoekje aan een foodcourt en zaten even later weer heerlijk in de zon te eten.
Nadat we met het pontje weer terug waren op het vasteland, liepen we langs het strand van English Bay, dezelfde plek als waar we de vorige dag naar het vuurwerk hadden staan kijken. Via een andere dure wijk kwamen we weer uit aan de noordkant van Vancouver downtown. Daar bleek de videocamera van Ron kuren te vertonen en dienst te weigeren. Na weer een heerlijke frappuchino bij Starbucks bezochten we een fotozaak en legden hen het probleem met de camera voor. Daar opperde men dat het wellicht vocht in de camera was. De camera open zetten en laten drogen, was het advies. We liepen maar meteen terug naar het hotel om zo te proberen de camera weer aan de gang te brengen. Daar hebben we meteen maar de foto’s op de laptop gezet en het dagboek bijgewerkt.
Het diner genoten we weer bij het foodcourt van het Pacific Centre. Dit keer was het Japans voor Nicky en een pizza calzone voor Ron. De rest van de avond bleven we in onze hotelkamer waar we deel I van onze reis afsloten. Morgen naar Toronto.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23