Gaspé – Forillon NP


Wat is het toch lekker slapen in een echt bed. Het was al bijna half negen toen we eindelijk eens een lodderig oog open deden. We hadden regen verwacht omdat dat de voorspelling was, maar in plaats daarvan was het licht bewolkt. We ontbeten deze dag bij Tim Hortens die comfortabel naast het motel lag. Ja, je moet je overnachtingsadressen maar weten uit te zoeken. Daarna reden we naar het zuiden naar het plaatsje Percé. De enige attractie die ze daar hebben, is een rots in zee. Het is echter wel een hele mooie rots die erg veel toeristen trekt. Wij wilden die rots natuurlijk ook zien en hadden er bijna 100 kilometer enkele reis voor over. Onderweg genoten we van de kleurrijke huisjes en de prachtige uitzichten over de zee. De kust was hier heel ruig en overal kwamen de rotsen steil uit de zee omhoog rijzen.
Toen we bijna in Percé waren, konden we nog genieten van een rots waarvan de helft in de zee verdwenen was. Tot nu toe had de videocamera het probleemloos gedaan, maar nu hield het apparaat het voor gezien en was met geen mogelijkheid meer aan de gang te krijgen. Dat was goed balen. Net nu we een grote toeristische attractie zouden gaan bezoeken, konden we niks filmen.
Het plaatsje Percé bleek behoorlijk goed op een groot aantal toeristen berekend te zijn. Er waren tal van restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Onze auto konden we probleemloos parkeren waarna we het rotsige strand opliepen naar de beroemde rots toe. Het is wel een apart gezicht, zo’n rots die ineens enkele tientallen meters uit de zee omhoog rijst. Wind en water hebben voor het fenomeen gezorgd. We fotografeerden heel wat af. Een geluk daarbij was dat de zon lekker was gaan schijnen. Het waaide wel hard, en een jas was welkom, maar de zon was er tenminste en dat levert toch altijd mooiere foto’s op dan met een hoop bewolking.
In een restaurantje aten we onze lunch. We bestelden één stuk pizza en een donut en kregen voor dat geld twee stukken pizza en een donut geleverd. We zeiden lekker niks en aten de pizza met smaak op.
Als laatste bezochten we in Percé nog de vuurtoren die daar nog gewoon als zodanig dienst doet. Daarna reden we dezelfde weg terug naar Gaspé waar we boodschappen deden voor de komende dagen. Daarna was de bestemming de camping bij Cap Bon Ami in het Forillon park. We zochten een mooi plekje uit bij de WC’s en de mooiste shelter die we tot nu toe waren tegen gekomen. Eerst moesten we onze kampeeruitrusting zien te drogen, maar dat lukte aardig met het straffe windje dat er stond. Daarna even een aperitief en diner. De avond brachten we door in de luxe shelter waar we elektrisch licht en zelfs stroom voor de laptop hadden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23