Londen laatste dag

Deze morgen hadden we wat meer tijd dan de andere dagen. Reden was dat ons verblijf in Londen er op zit en we vandaag weer naar huis zouden gaan. Daarom genoten we een laatste keer van het ontbijt in het hotel en gingen in het naast gelegen winkelcentrum wat eten inkopen voor onderweg. We zouden namelijk wel enkele uren onderweg zijn. Onze trein naar Brussel zou pas om 15.04 uur vertrekken wat ons genoeg tijd gaf om naar het St. Pancras treinstation te gaan en daar nog wat rond te kijken.
Een laatste metrorit bracht ons bij het prachtige station. We hadden het nog niet van buiten gezien, maar het is een prachtig en vooral groot gebouw in neogotische stijl. De bebouwing rondom het station was zodanig dat het maar lastig was om het gebouw in z’n geheel op de foto te krijgen maar met een panorama lukte dat uiteindelijk. Het was erg druk in het station en er viel genoeg te zien want er waren genoeg winkeltjes en barretjes. Wel was het er koud.
Terwijl we wachtten op onze trein namen we ook een kijkje in het naast gelegen Kings Cross station. Daar zochten en vonden we perron 9 3/4 wat we kennen uit de film van Harry Potter. Voor het karretje dat half uit de muur steekt, stond een lange rij wachtenden om op de foto te kunnen.
Wij verdeden verder onze tijd met koffie drinken en wat rond kijken. Om 13.00 uur konden we “boarden” en zaten we tot het vertrek van de trein te wachten in een ruimte waar gelukkig wel een verwarming gestookt werd.

Netjes op tijd vertrok de trein naar Brussel Zuid. Hoewel we vooruit reden, hadden we wel maar beperkt zicht naar buiten. Dat gaf echter niet want we vermaakten ons de hele reis naar de Belgische hoofdstad met het kijken naar een Asterix en Obelix-film. We waren net klaar met de film toen we Brussel naderden. Daar hadden we ruim een half uur voordat de trein die ons naar Breda zou brengen vertrok. Ook deze vertrok netjes op tijd. Deze trein heet de intercitydirect maar kan beter interdorpiedirect heten. De trein stopt in België namelijk op bijna elk station. Toch waren we redelijk op tijd in Breda. Hier moesten we weer een keer overstappen. Nu voor de trein naar Eindhoven. Na tien minuten vernikkelen op het perron kwam en vertrok deze trein keurig op tijd. En in Eindhoven haalden we net de aansluiting met de trein naar Helmond. En zo kwamen we toch volgens schema in onze woonplaats aan. Je moet maar met de trein willen reizen. Drie keer moeten overstappen betekent drie kansen op een aansluiting missen. Vliegen is dan toch wat makkelijker, sneller en zeker goedkoper. Maar je moet ook wat over hebben voor de ervaring en die hebben we nu gehad.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23