Londen dag 5

Gisteren hadden we Buckingham palace over geslagen vanwege het weer. Daarom gingen we er vandaag weer terug naar toe. Deze keer was het weer aanzienlijk beter, hoewel er wel een koude wind stond. Maar het was tenminste droog en de zon liet zich af en toe ook zien. Om elf uur zou daar de wisseling van de wacht zijn. Wij waren er ruim op tijd en zochten een plekje waarvan wij dachten dat het een prima plek was om alles goed te kunnen zien. 
Omdat er zoveel volk rond liep,  stonden we meer dan een half uur van tevoren langs de afzetting. Het was behoorlijk fris, maar we bleven maar staan. Wisten wij veel dat de eigenlijke wisseling van de wacht voor het paleis plaats vond en niet op het plein waar wij stonden. We zagen de nieuwe wachtploeg wel voorbij komen evenals twee muziekkorpsen, maar van de wisseling zelf kregen we weinig mee. Om een uur of half twaalf waren we zo koud dat we er wel genoeg van hadden en verder wilden. Dat ging echter niet omdat de ceremonie nog niet was afgelopen en we eenvoudigweg niet weg konden omdat alles was afgesloten. Pas om kwart voor twaalf was de wisseling helemaal voorbij en konden we verder om ons op te warmen aan een lekkere cappuccino.
Weer enigszins opgewarmd bekeken we daarna het zeer uitgebreide winkelgebied rondom Bondstreet en Oxford Street. Vooral Bondstreet zag er erg luxueus uit. Alleen als je 10 keer modaal verdiend, kun je hier shoppen dachten we zo. Op Oxford Street lagen de prijzen wat gunstiger en keken we nog even voor een broek voor Ron. Toch kochten we er geen omdat we bedachten dat we dan de hele middag met die broek moesten rond sjouwen.
We namen ‘s middags de metro naar London Bridge en keken daar nog rond op de Queens Walk nadat we eerst daar wat hadden gegeten en gedronken. Het weer was inmiddels prima. Tenminste de lucht zag blauw, maar er bleef een koud windje staan. Wij liepen over de Tower Bridge naar de London Tower. We gingen er niet naar binnen want £23 voor een entreekaartje vonden we veel te veel. We liepen er een keer om heen en slenterden daarna naar de St. Katherine’s Docks. Hier lagen een paar prachtige bootjes, maar eigenlijk moet je hier in de zomer zijn bedachten we zo toen we daar onszelf liepen te vernikkelen van de kou.

Het laatste deel van de middag waren we bij de Canary Wharf, vroeger een oud en vervallen industriegebied. Nu een hypermoderne kantoorwijk met veel hoogbouw en, behalve kantoren, ook veel winkels. Sfeer had het niet veel vonden we. Nadat we daar wat hadden rond gelopen besloten we terug naar het hotel te gaan. Daar rustten we wat uit voordat we in het Westfield winkelcentrum in Stratford gingen dineren. Omdat we daar toch waren, keken we opnieuw voor een broek voor Ron. Deze keer kochten we er wel eentje. De rest van de avond verliep zoals alle andere avonden hier in Londen; lekker op bed met ieder een iPad. Morgen gaan we al weer naar huis, dus waren we ook even druk met het opnieuw inpakken van de bagage.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23