Londen dag 4

Toen we deze morgen wakker werden zag het weer er buiten niet zo bijster goed uit. Er was regen voorspeld en hoewel het nog droog was, zat er wel nattigheid aan te komen. Toen we om half tien het hotel uitliepen regende het. We hadden in ons programma rekening gehouden met het slechte weer. We namen daarom de metro naar het National History museum, één van de grote en gratis toegankelijke musea in Londen. We waren niet de enigen met dat idee. Het was er erg druk op deze verkiezingsdag. Wellicht gedreven door het snertweer buiten, net zoals bij ons. Ook kan er geen kind meer op school hebben gezeten in Londen en verre omstreken want ze waren kennelijk allemaal in dit museum. Met hesjes aan waarop de naam van de school erop, renden en gilden ze door de vele zalen van dit immens grote museum. Ondertussen “werkend” aan hun opdrachten.
Wij bekeken vluchtig de zalen met beesten en natuurfenomenen want alles op je gemak kijken zou je een paar dagen tijd kosten. Veel in het museum was geënt op jeugd, maar er waren ook serieuzere onderwerpen. Zo vonden we de zalen met mineralen wel mooi. Het mooiste deel was echter daar waar de omvangrijke collectie van dinosaurus skeletten tentoon werd gesteld. Het was ook het drukste deel van het museum. Kennelijk spreken deze beesten nog steeds het meest tot de verbeelding.
Al met al waren we zo’n drie uur in het museum. We hadden er gemakkelijk veel langer kunnen blijven maar er viel nog zo veel te zien van Londen, dus wij gingen door. Eerst aten we wat in een gezellig koffietentje en gingen daarna naar Harrods, het bekende en zeer luxueuze warenhuis. Daar bekeken we eerst de uitgebreide zalen met voedsel. Alles was er tiptop gepresenteerd en we zagen de meest aparte en luxueuze etenswaren en gerechten. Het was er ongelooflijk duur hoewel we ook wel betaalbare spullen vonden zoals luxe belegde broodjes voor £6. Nicky kon twee blikken bussen met chocolaatjes voor £13 niet laten liggen.
Na de voedselafdeling bekeken we nog de zeer uitgebreide speelgoed afdeling en de technologie afdeling. Hier kon je duizenden ponden spenderen aan allerlei gadgets en kwaliteitsapparatuur. Toen we bij Harrods weer naar buiten kwamen was het weer verder verslechterd. Het regende nu flink en door gewoon buiten te lopen, werden we behoorlijk nat. Onze volgende bestemming was Buckingham palace, maar het weer was te slecht om buiten te zijn. We besloten daarom het paleis voor vandaag te laten voor wat het was en terug te gaan naar Stratford.
In Stratford waren we nog geruime tijd te vinden in het uitgebreide Westfield winkelcentrum. Hier kochten we ook ons diner voor deze dag, een lekkere verse salade. In een supermarkt kochten we drinken en al om half zes waren we terug op onze kamer. Hier hadden we een relaxte avond wat wel een keer mocht na een paar dagen intensief citytrippen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23