Londen dag 2

Onze hotelkamer is prima, maar het grote manco is dat het er veel te warm is. Ondanks dat de thermostaat op 18 graden staat, wordt het op de kamer niet koeler dan 23 graden. Daarom sliepen we half boven de dekens, maar verder wel prima. Om acht uur stonden we op. Het ontbijt was prima, alleen de koffie was veel te sterk en eigenlijk niet te drinken.
Vandaag was er de hele dag regen voorspeld maar het was nog droog toen we de metro namen naar Waterloo Station. We stapten daar uit vanwege de Leake Street Arches die er zowat om de hoek liggen. Leake Street is een tunnel onder de sporen van Waterloo Station door die van onder tot boven onder de graffiti zitten. En dan niet de graffiti van een stelletje snotneuzen, maar van echte kunstenaars. Het was er erg kleurrijk en we maakten er veel foto’s.
Vervolgens liepen we langs de zuidoever van de Theems in de richting van de Lambeth Bridge. Vanaf dit pad hadden we een mooi uitzicht op de parlementsgebouwen maar ook op Lambeth Palace. Toen we over de brug naar de noordoever liepen begon het eerst wat te druppen en niet veel later echt te regenen. In de regen bekeken we de parlementsgebouwen van buiten en de Westminster Abbey. Naar binnen gingen we er niet vanwege de toegangsprijs van maar liefst £23. Wel bekeken we de Westminster Abbey shop. Daar vonden we een paar leuke beeldjes voor in ons WC-museum. Nadat we de standbeelden op het plein voor de abdij hadden bekeken, hield het gelukkig op met regenen.
We liepen langs Downing Street die zwaar beveiligd werd en bekeken even verderop de wachters op de paarden van de Horse Guards. Ook bekeken we het grote veld daarachter, de Parade. Van hieruit was het maar een klein eindje lopen naar Trafalgar Square met de gigantische Nelson’s Column. Op het plein was ook een kerstmarkt. Wij gingen echter binnen bij The National Gallery, een gigantisch en gratis toegankelijk museum, vol met oude schilderijen. Daar hing het barstensvol met meesterwerken van ‘s werelds bekendste schilders waaronder veel Nederlandse beroemdheden zoals Rembrandt en Frans Hals. We verbaasden ons over de grootte van het museum. Zaal na zaal hing vol met kostbare kunst. We hadden er met gemak een hele dag kunnen blijven, maar dat vonden we toch wat teveel van het goede. We hadden nog zo veel in Londen te bekijken.
Na het museum liepen we naar Covent Garden met z’n prachtige markthallen. Hier was het op en top kerstmis. Alles was uitbundig versierd en er was zelfs een schaatsbaan in winterweer, compleet met nepsneeuw. Ondertussen was het lunchtijd en we kozen het restaurant van het Transportmuseum uit voor een hapje en een drankje. De kwaliteit van het eten was niet denderend maar het was weg te werken. Met onze magen gevuld bekeken we daarna nog wat meer van de Covent market voordat we door de 7 Dials slenterden. De 7 Dials zijn een serie gezellige straatjes vol met aparte winkeltjes en uiteraard was alles in kerstsfeer. Mooi was Neals Yard, een pleintje vol met kleurrijke panden en terrasje. Hier zaten half december nog steeds buiten te eten. Weliswaar onder een terraskachel, maar toch.
We slenterden verder door de wijk Soho, een kleurrijke wijk waar genoeg te zien viel. Al slenterend kwamen wij uit in Chinatown. Hier hingen de straten vol met Chinese lantaarns en struikelde je er over de Chinese restaurants. Erg kleurrijk en leuk om te fotograferen omdat het halverwege de middag al schemerde en de lantaarns een warm licht gaven. En zo kwamen we uit bij het Leicester Square. Hier was een grote kerstmarkt maar dat geloofden we wel. Veel leuker vonden de gigantische Legowinkel op Coventry Street en de M&M winkel die er tegenover lag. Die winkel kende vier etages, vol met de beroemde snoepjes. We keken er onze ogen uit maar vonden de zoete geur van de M&M’s wel irritant. Coventry Street kwam uit op Piccadilly Circus. Hier maakte we wat foto’s van een grote videowand. Via Haymarket liepen we terug naar Trafalgar Square nadat we nog een grote kop koffie hadden gedronken. 

Het was inmiddels bijna vijf uur en we waren best wel moe van alle indrukken. We besloten om terug naar Stratford te reizen en daar een restaurantje te zoeken voor het diner. Het was niet druk in de metro met uitzondering van het laatste stukje en we waren in 25 minuten weer in Stratford. Hier bekeken we het Westfield winkelcentrum wat heel wat groter bleek dan we dachten. Daar vonden we een foodcourt waar we, lekker Nederlands, voor weinig een pizza met een salade naar binnen werkte. Na een bezoekje aan een supermarkt liepen we naar ons hotel waar we de avond in rust door brachten. Een hele dag slenteren maakt je veel moe-er dan je denkt.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23