La Primavera, dag 2

Vandaag was de tweede wandeldag van de vierdaagse van Mallorca. We werden wakker met een strak blauwe hemel. Na het ontbijt slenterden we naar de startplaats waar we om 9:00 uur begonnen aan de tweede etappe. Al vrij snel na de start begon de klim naar het plaatsje es Capdellà. Dat ging over een vrij smal voetbad waardoor de groep vrij lang bij elkaar bleef en het lastig eigen tempo lopen was. Gelukkig konden we op een gegeven moment langs de meeste anderen komen waardoor we de weg vrij hadden en we beter opschoten. Het werd al vrij snel warm waardoor de trui en de broekspijpen al spoedig uit en af gingen. 
Het landschap onderweg was hartstikke mooi. Mallorca is groener dan we dachten. Onderweg kwamen we vrij veel amandelbomen tegen. 
Na ruim een uurtje lopen kwamen we aan in es Capdellà. Hier was de eerste rustpost waar we water en een sinaasappel kregen. Daarna ging het verder naar het plaatsje Calvià. Dit stuk van de route liep langs een redelijk drukke weg. Jammer, want de route van deze dag was zo mooi begonnen. De route ging dwars door het plaatsje en veel andere wandelaars namen van de gelegenheid gebruik om hier een terrasje te pakken. Wij liepen echter door. Na Calvià liepen we richting zuiden, in de richting van de zee. Op een gegeven moment verlieten we de harde weg en kwamen we op een zandpad te lopen dat doorkruist werd door diverse kleine riviertjes die we dan over moesten steken via wat stenen in het water. Dat viel niet altijd mee. Ook opvallend was dat hier een hele hoop bamboe groeide. Na zo’n 3 km onverhard lopen kwamen we uit bij de tweede rustpost. Hier aten en dronken we wat voordat we aan de laatste drie à 4 km naar Paguera  begonnen. Iets na enen kwamen we aan bij de finish en kregen we een tweede knip in onze startkaart. De helft van La Primavera zat erop. Nu was het tijd voor een terrasje. De dames Mariet en Carla, die we in ons hotel hadden leren kennen, zaten er al. Het werd best gezellig op dat terras. Helaas raakte de lucht betrokken en was het niet zo warm als de dag ervoor. Daarom gingen we na twee drankjes terug naar het hotel voor een lekkere warme douche en wat rust.
Bij het diner ‘s avonds in het hotel leek het wel steeds drukker te worden. Bijna de helft van de bevolking van Duitsland lijkt in dit hotel te zitten. Het eten was echter heerlijk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo