La Primavera, dag 1

Vandaag was de grote dag, de dag waarop La Primavera, de vierdaagse van Mallorca zou beginnen. We hadden alle twee goed geslapen en toen we wakker werden keken we naar buiten en zagen een mooi zonnetje aan een helemaal blauwe hemel staan schijnen.
Voorzien van de nodige tape onder onze voeten en op Ron z’n kont gingen we naar het ontbijt. Daar aten we onze buiken goed vol voordat we naar de startplaats liepen. Daar waren we mooi op tijd om de startceremonie mee te maken. Om klokslag negen uur konden we van start, maar het was nog eventjes geduld hebben voordat we op onder de startboog konden door lopen. Er moest namelijk gestempeld worden en dat bleek voor sommige Spaanse meisjes toch best een moeilijke bezigheid. Met een paar 100 andere wandelaars wandelden we Paguera uit. De route liep in het begin langzaam omhoog. Gelukkig duurde dat niet al te lang en konden we even later al weer dalen. Een nadeel was wel dat we langs een drukke weg liepen. Toch was er onderweg wel wat moois te zien zoals diverse oude boerderijen en een typische Spaanse molen. De route was verder niet al te interessant want nergens gingen we een plaatsje in maar bleven we aan de rand van die dorpjes lopen. Wel was de ondergrond goed want overal verhard.
Na ruim 9 km wandelen kwamen we aan bij de eerste rustpost waar we enthousiast onthaald werden door een paar Spaanse meiden. Na een appel en een flesje water te hebben weggewerkt gingen we verder. De meeste Spaanse chauffeurs gaven mooi voorrang aan ons wandelaars maar af en toe zat er een te slapen en bijna werd Ron van zijn sokken gereden. Vandaag hoefden we niet veel te stijgen of dalen maar af en toe hadden we wel wat moeite met de hoge trottoirranden.
Na een tweede pauze kwamen we door het stadje Santa Ponça te lopen. Hier stond de route niet goed aangegeven en twijfelden we waar we naartoe moesten lopen. We volgden daarom maar een man die zei dat we goed op de route zaten maar later, na de finish, bleek dat we een stuk hadden afgesneden door deze man te volgen. De laatste 5 km van de route van deze dag was dezelfde als de eerste vijf.
Iets na tweeën kwamen we weer aan in Paguera en werden bij de finish enthousiast onthaald door Spaanse meisjes. De eerste loopdag zat erop. Onze beloning bestond uit een prima plek op een mooi terras waar het inmiddels hartstikke gezellig was. Ook de zon scheen nu volop. Gedurende een paar uur bleven we op het terras zitten, voorzien van lekkere drankjes en een prima broodje bij wijze van lunch. Na drieën werd het pas echt feest toen een dweilorkestje de sfeer kwam opleuken. 
Aan het einde van de middag liepen we terug naar ons hotel en sprongen daar onder de douche.
‘s avonds aten we weer veel te veel van het uitgebreide buffet en de rest van de avond deden we dan ook niet veel meer.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo