Van Roncesvalles naar Zubiri

Het slapen op een slaapzaal heeft zo zijn nadelen. Ondanks een paar ferme oordoppen sliepen we toch slecht omdat andere mensen gruwelijk aan het snurken waren. Er moet deze nacht een heel oerwoud omgezaagd zijn. Een ander nadeel was dat sommige mensen al om 5.50 uur aan het rommelen waren met hun bepakking zodat we helemaal vroeg wakker waren. Zelf waren we deze dag tegen 7.30 uur weg. Het was toen nog donker.
Het eerste deel van de route van deze dag liep door een bos en was behoorlijk donker. We konden amper de wegmarkering zien. Toch bleken we wel goed gelopen te hebben want na ongeveer drie kwartier wandelen kwamen we in een dorpje dat bij ons op de kaart stond. In het dorpje was een supermarkt die open was. Daar kochten we wat spulletjes voor het ontbijt. Bij een bankje naast de supermarkt ontbeten we vervolgens. De route daarna was vrij vlak en liep gemakkelijk. We kwamen door verschillende kleine dorpjes. In eentje dronken we koffie in een klein barretje. De route deze dag bleef redelijk gemakkelijk met af en toe een klimmetje. Een slimme zakenman of zakenvrouw had langs de route een leuke barretje geopend met daarvoor een mooie tuin. Hier bestelden we weer wat drinken en rustten even uit in de schaduw. Het was behoorlijk warm deze dag dus dat was geen overbodige luxe. Hadden we eerder met een grote groep samen gelopen, na ons drankje liepen we bijna alleen op het parkoers. Waar de rest van de mensen waren gebleven weten we niet. Wij vonden het wel goed zo en stapten rustig verder.
Tegen tweeën kwamen we aan in Zubiri. Hier vonden we al snel de albergue die we in een boekje hadden opgezocht. De Albergue had goede kritieken. We kregen ieder een bed toe gewezen op een kamer met nog zes anderen. Hoewel simpel zag het er allemaal schoon uit en er was gratis Wi-Fi. Na een douche waren we weer helemaal opgefrist en klaar voor de lunch. In het dorp vonden we een kleine slagerij waar we brood, wat vlees, kaas en drank kochten. Op een terrasje tegenover de slagerij aten we dit alles vervolgens op. Later in de middag gingen we naar de oever van het riviertje en koelde daar lekker af door met blote voeten door het water te lopen. Hier ontmoetten we een aantal andere lopers waaronder een stelletje uit California en een Italiaanse uit Milaan. We zaten een tijdje gezellig te kletsen voordat we terug gingen naar de albergue om wat uit te rusten.
Nadien raakten we weer aan de praat met een Nederlandse kamergenoot en een Duits meiske dat haar voeten na één dag helemaal onder de blaren had zitten. Het was lekker kletsen in de late middagzon.
We gingen op tijd eten in een restaurantje dat de hospitalera ons had aanbevolen. Het was echter een ongezellige tent en Nicky's eten was zo droog dat ze driekwart van het eten liet staan. Wijze les voor vandaag; luister niet naar de aanbevelingen van een hospitalera. Voordeel van die pelgrimsmenu's is wel dat je voor rond de 20 euro gegeten en gedronken hebt. Toch. Gaan we morgen in Pamplona eens wat anders eten.
's Avonds was er niet zo heel veel te doen in het dorpje. We speelden wat spelletjes Yathzee en Ron kreeg weer een scheerbeurt. We lagen deze dag weer op tijd in bed want morgen is het vermoedelijk weer vroeg dag. Hopelijk valt het gesnurk deze nacht mee.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23