Van Puente la Reina naar Estella

Ondanks dat we met 10 mensen op een slaapzaal lagen viel het gesnurk erg mee. Daardoor sliepen we goed. Omstreeks 6.30 uur begon het gerommel in de rug tassen en werden we wakker. We besloten toen maar op te staan zodat we op tijd konden vertrekken naar Estella. Deze dag zat het ontbijt erbij maar dat stelde niet veel voor. Meer dan een stokbroodje met jam en een kop koffie was het niet.
Om 7.30 uur vertrokken we. Buiten was het nog donker maar al wel lekker weer. Via de smalle straatjes en de beroemde brug liepen we Puente la Reina uit. We kwamen op grindpaden langs akkers en velden te lopen.
Na een paar kilometer kwamen we in een klein plaatsje Mañeru genaamd. Hier stond een slimme zakenman met wat fruit. Wij kochten ieder een banaan zodat we in ieder geval weer wat meer eten in onze buiken hadden. We liepen verder richting Cirauqui en op dat moment kwam de zon heel erg mooi op van achter de bergen. We liepen in prachtig oranjeachtig licht en de schaduwen waren heel erg lang omdat de zon zo laag stond. Nu liepen we door diverse wijngaarden waar aan de ranken volle trossen druiven hingen. Van deze druiven wordt de heerlijke Navarra wijn gemaakt. Cirauqui lag prachtig in het zonlicht op een heuvel. Het feit dat het dorpje op een heuvel lag was minder goed nieuws voor ons. We moesten namelijk omhoog lopen. Ron had wat last van zijn linkerknie maar dat was niet echt ernstig. Alleen bij het stijgen en dalen voelde hij zijn knie. De straten in het dorpje waren erg stijl. Door dat het al flink warm was geworden begonnen we weer te zweten. In een klein winkeltje kochten we een brood zodat we in ieder geval weer wat eten hadden voor het geval we honger kregen. Worst en kaas hadden we nog genoeg.
Het volgende plaatje waar we doorheen liepen was Lorca. Maar voordat we hier waren moesten we eerst een scherpe afdaling maken om vervolgens weer omhoog te moeten lopen. Echt vlak is het hier niet en de weg maakt je het wandelen ook niet echt makkelijk. Overal liggen keien en kiezeltjes moet je blijven opletten waar je je voeten neerzet. In Lorca dronken we bij een heel onooglijk barretje heerlijke koffie.
Het volgende plaatsje waar we doorheen liepen was Villatuerta. In dit dorpje was niet veel te doen maar we moesten we er wel dwars doorheen. Daarna was het nog verrassend ver naar onze eindbestemming van deze dag, Estella. We dachten deze dag 22,3 km om te moeten lopen maar het werden er uiteindelijk 26,4. Dat kwam ook omdat onze albergue helemaal aan het einde van het stadje lag.
Rond 12.30 uur kwamen we hier aan. We waren de eerste gasten voor vandaag. Voor € 14 per persoon kregen we een tweepersoonskamer. Af en toe moeten we onszelf verwennen en dan is een tweepersoons kamer wel even wat lekkerder dan een grote slaapzaal. Na een douche voelden we ons alweer een stuk beter. Omdat we geen de schone was goed weer hadden deden we daarna de was. Tijdens het wachten op de droger deden we ook even een dutje zodat we weer helemaal boven Jan waren.
Pas om 15.45 uur liepen we naar het centrum van het stadje. In het centrum troffen we een oude bekende met wie we op het terras een drankje dronken. Natuurlijk moesten we even bijkletsen over de ervaringen van deze Camino. Daarna bekijken we het stadje. In Estalla staan veel kerken dus het was logisch dat we deze bekeken. Toch waren de meeste kerken dicht. Nadat we een paar uur door de smalle straatjes hadden gelopen en de nodige foto's hadden gemaakt, gingen we weer op een terrasje zitten om een drankje te doen.
Mooi is te zien hoe Spanje aan het einde van de middag weer tot leven komt. Winkels gaan weer open en overal verschijnen terrasjes waar het zo aan de eind van de middag en begin van de avond erg druk is. Wij vonden ook een gezellig terrasje waar we lekker buiten een diner genoten. Ondanks dat het eind september is was het 's avonds nog 24 à 25 graden warm.

Reacties

Lees elke dag jullie reisverslag! erg leuk om te lezen en te zien waar jullie aan het wandelen zijn! Misschien is het wel leuk om in je verslag het aantal kilometers te vermelden hoe ver jullie nu zijn. Dan heeft de lezer ook een idee hoeveel jullie nu gelopen hebben en hoe ver jullie nog gaan lopen.

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23