Op weg naar Bayonne

We hebben er lang naartoe geleefd. Zelden hebben we zo'n grote voorbereiding voor een reis gehad. En vandaag is het dan zover, we gaan de Camino lopen. Om die tocht te kunnen lopen moeten we echter eerst in het zuiden van Frankrijk komen. We hebben besloten om met de trein naar het zuiden van Frankrijk te reizen. Om 6.50 uur namen we in Helmond de trein naar Rotterdam. Die reed voor de verandering eens netjes op tijd zodat we in Rotterdam voldoende tijd hadden voor onze aansluiting. Ook de Thalys die ons naar Parijs moest brengen was keurig op tijd. Helaas reden we wel achteruit en was ons gezicht naar buiten beperkt. In twee en een half uur werden we naar de Franse hoofdstad gereden. Onderweg had Ron al metro kaartjes gekocht zodat we bij aankomst in Parijs direct door konden naar het metrostation dat ons naar Gare Montparnasse zou brengen. Ook die metro rit ging vlekkeloos zodat we op tijd op het station waren. Omdat het buiten prachtig weer was besloten we in een parkje boven op het stationsgebouw te lunchen.
De trein naar Bayonne was een hele lange. De trein had maar liefst 20 wagons en wij zaten uiteraard in de allerlaatste wagon. Gelukkig hadden we gereserveerde plaatsen want de trein zat bomvol. Hoe Ron het voor elkaar heeft gekregen weet hij niet maar ook nu hadden we weinig zicht naar buiten door een raamstijl die in de weg zat. Maar buiten was sowieso niet veel te zien omdat de trein veel te snel reed. Ruim vijf uur zaten we in de trein. We waren dan ook blij dat we even na 19.30 uur aan kwamen in Bayonne. Het geboekte hotel was vlakbij het station dus daar waren we zo. Meteen nadat we op onze kamer de spullen hadden neergelegd liepen we het stadje in. Daar was het minder levendig dan we hadden gedacht. Alle winkels waren dicht. In het centrum vonden we een Subway waar we een broodje hebben gegeten. Mooi was dat we op deze 23e september 's avonds laat nog buiten konden eten.
Na het diner liepen we terug naar het hotel waar we op de kamer nog foto's hebben zitten kijken en dit Blogstukje hebben gemaakt. We gingen vroeg slapen want de dag was lang genoeg geweest. Morgen gaan we verder naar Saint Jean Pied de Port. Vandaar uit begint onze grote wandeltocht.

Reacties

Unknown zei…
Hallo Ron en Nicky

Hoe zijn jullie weer van Santiago naar Helmond gereisd?

Groet
Gidi van Neerven
Boxmeer

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo