Naar Pamplona

Dankzij een paar goede oordoppen sliepen we vannacht prima in de kleine kamer met zes andere personen. Toch waren we al om 6.00 uur wakker. Daardoor konden we al om 7.00 uur vertrekken voor de volgende etappe naar Pamplona. De temperatuur buiten was prima en het beloofde ook een prachtige dag te worden. Voordat we begonnen met wandelen kochten we in een winkeltje nog een brood. Het was vervolgens even zoeken om Zubiri uit te komen, buiten was het namelijk nog donker. In het donker lopen over een pad met losse kiezels raden we niemand aan. Gelukkig kwamen we zonder al teveel problemen het pad over. Langzaam werd het licht en zagen we het prachtige landschap waar we doorheen liepen. Zowel links als rechts zagen we beboste heuvels met af en toe een wit geschilderd boerderijtje daarin.
Na een uurtje wandelen kregen we toch wel wat honger en ontbeten daarom bij een plaatsje al zittend op de brugleuning. Het pad, wat goed aangegeven stond, liep verder door de bossen. Veel dorpjes kwamen we niet tegen. In het eerste plaatsje dat we tegen kwamen botsten we meteen op een klein restaurantje. Hier dronken we een heerlijke cappuccino voordat we weer verder gingen. De zon was inmiddels flink gaan schijnen en daarom was de zonnebril noodzakelijk. Toch fijn als je eind september kan lopen onder een zonnetje met zo'n 20 °C.
Toen we weer wat honger kregen aten we nog wat langs het pad, al zittend op een rots. Toen we daar zo zaten kwam een man aan lopen met twee tassen vol met drank en fruit. Bij deze man kochten we twee blikjes fris en een banaan. Met nieuwe energie konden we daarop weer verder richting Pamplona.
Voordat we in Pamplona kwamen moesten we eerst nog door het plaatsje Arra. Direct na de middeleeuwse brug kwamen we uit bij een heuse basiliek. Daar namen we even een kijkje en zetten meteen een stempel in ons pelgrimspaspoort. In Arra was men druk bezig met de voorbereidingen voor het feest van aanstaande zaterdag. Net als in Pamplona worden dan stieren door de straten van het stadje gejaagd. Arra was verder niet zo interessant. Wel stond onze route heel erg duidelijk aangegeven door middel van grote blauwe tekens op het trottoir. Verkeerd lopen kon hier bijna niet.
Op deze manier kwamen we om ongeveer 13.45 uur aan in Pamplona. Zodra we onder de Franse poort in de stadsmuur doorgelopen waren kwamen we bij een albergue die ons wel aanstond. Voor € 40 kregen we de beschikking over een geheel appartement op de vierde verdieping. We beschikten maar liefst over drie slaapkamers woonkamer en keuken. Bovendien was het ontbijt inclusief. Nadat we allebei gedoucht hadden gingen we de stad verkennen. We begonnen echter in een cafeetje waar we koffie en een brownie en muffin aten. De eigenaar was heel erg vriendelijk en bood ons zelfs gratis zijn boeken aan die hij geschreven had. Van een fooi wilde hij niks weten. Daarna bekeken we eerst het gemeentehuis en een fraaie kerk in het centrum van de stad. Vervolgens liepen we naar de grote kathedraal. Het is tegen ons principe om te betalen voor een kerk maar deze keer deden we het toch omdat er ook een museum bij was. Omdat we pelgrims waren kregen we echter twee euro korting op de prijs van vijf euro. Vervolgens bekeken we de kathedraal die werkelijk prachtig was. We bleven maar foto's maken. Ongelofelijk hoeveel rijkdom er in deze kerk was. Ook heel erg mooi was het klooster dat aan de kerk vast zat.
Ons volgende doel was het beroemde standbeeld van de rennende stieren. Dit standbeeld vonden we vlakbij de Plaza del Toros. Nadat we hier wat foto's hadden gemaakt kochten we eerst een drankje en dronken dat lekker op op een bankje in de zon.
Rond vijf uur waren we terug in de albergue. Daar deden we voor zes euro de was en droogden die ook. Gedurende die tijd zaten we in de lounge en waren wat aan het internetten en kletsten met wat andere gasten.
Om 19.30 uur gingen we dineren. 's Middags hadden we al een restaurantje gevonden waar we voor weinig geld een driegangen diner konden nuttigen. Voor € 10,90 aten we heerlijk deze avond. Ron kreeg een heel groot glas wijn, maar Nicky moest € 2,50 betalen voor een Seven Up. Dat was echter het enige minpuntje aan dit diner. Vervolgens liepen we nog wat door het centrum van de stad waarbij het ons opviel dat het zo druk op de straat was. Mensen waren gezellig een drankje aan het drinken en stonden wat te kletsen met elkaar. Voor op de kamer kochten we nog een drankje. Ron had voor € 2,95 een hele fles prima Navarra wijn. Het valt ons op dat alcohol in Spanje goedkoper is van frisdrank.
Terug in de Albergue werd dit blogstukje gemaakt en genoten we nog van een drankje voordat we gingen slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23