Wandelen met GPS rondom Heusden

Wij zijn in het bezit van een eenvoudig GPS apparaatje van Garmin, de E-trex. Ondanks dat het één van de eenvoudigste en goedkoopste GPS is die je kunt kopen, kun je er leuke dingen mee doen. Van internet kun je routes downloaden op dat ding en hij wijst je de weg tijdens de tocht. Andersom kan ook; je gaat een eind lopen of fietsen en het apparaatje registreert feilloos waar je was, de afgelegde afstand, gemiddelde snelheid en nog wat van dat soort zaken. Deze gegevens kun je in Google Earth over en kaart leggen waardoor je precies kunt zien hoe je hebt gelopen of gefietst. Ook op het internet vind je sites waarmee je je route zichtbaar kunt maken zoals bijvoorbeeld met GPS Visualizer. Op eerste pinksterdag liepen we ANWB route rondom het oude vestingstadje Heusden. Klik maar eens op het kaartje, dan kun je zien hoe onze route precies liep.
Het weer kon niet beter. Het was tegen de 25 graden Celsius onder een strakblauwe hemel. Dat betekende naast veel zonnebrandcrème ook voldoende water meenemen.
Vanaf een parkeerplaats buiten de vesting van Heusden liepen we over een fietspad langs de wallen naar de Bergsche Maas. Hier konden we met een gratis pontje naar de Hemertsche Waard in Gelderland. Dit is een prachtig stukje Nederland, zeker met dit weer. Prachtig in het groen ligt er Kasteel Nederhemert en een paar woningen van heel gelukkige mensen die erin mogen wonen. Een eindje verderop kwamen we uit bij een speeltuin met terras. Ideaal voor ouders met kleine kinderen. De jengelaars fijn in de schommel, pa en ma aan het bier in de schaduw van een aantal prachtige oude bomen.
Met het pontje voeren we weer terug naar de provincie Brabant waar we uiteindelijk uit kwamen in het plaatsje Herpt. Hier niks bijzonders te zien behalve dan het terras van café de Ploeg. Hier was het goed toeven.
In Heusden was het gigantisch druk. Wat wil je ook met dit weer en dan in zo'n leuk stadje. Terrassen waren er genoeg maar ze zaten wel allemaal vol. Bij herberg Kareltje vonden we een plekje voor een lekkere trappist en een portie bitterballen. Dat hadden we wel verdiend na 13 kilometer lopen onder de warme zon.
Al met al was het een hele leuke wandeling en we hebben ons prima vermaakt. Wat dat betreft is er genoeg moois te zien in ons kikkerlandje en hoef je helemaal niet zo ver weg voor een dagje uit.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo