Op weg naar Oslo

Vandaag was het zo ver; met onze spotgoedkope Ryanair tickets zouden we naar Oslo vliegen voor een lang weekendje weg. De weersvoorspellingen waren niet al te best en daarom hadden we wat dikkere kleding, een regenjas en paraplu in ons rugzakje zitten. Toen we uit Helmond vertrokken was er echter niks aan de hand. Sterker, de zon scheen lekker en met de jas aan was het veel te warm. 10 minuutjes treinen bracht ons naar Eindhoven en nog eens een kwartiertje met de bus, naar Eindhoven Airport.
Inchecken hoefden we niet, dat hadden we thuis via het internet gedaan en omdat we ook geen incheckbagage bij ons hadden, waren er voor ons daar geen plichtplegingen. Tijdens de lunch kwam Ron twee van zijn collega's tegen. Het leek wel een reünie.
Bij Ryanair kun je zelf je stoel in het toestel kiezen en omdat er kennelijk nog niemand op het idee was gekomen om op de eerste rij te gaan zitten, namen wij die plaatsen maar in. Lekker veel beenruimte en bij aankomst snel uit het toestel. Het toestel vertrok een kwartier eerder dan gepland en vanwege een lekkere wind in de rug kwamen we maar liefst 45 minuten voor op schema in Rygge op zo'n 60 kilometer van Oslo aan. De vlekkeloos verlopen vlucht had nog geen anderhalf uur geduurd.
Nadat we Noorse kronen hadden gepind op het vliegveld konden we meteen in een bus stappen die ons naar het centrum van Oslo bracht. Wel prijzig die bus; 210 NOK per persoon, zo'n 25 euro!
Om kwart over vijf stonden we voor het centraal station van de Noorse hoofdstad en met een uitgeprint plattegrondje liepen we in 10 minuten recht naar ons hotel, het Park Inn, midden in de stad.
Na het inchecken bleven we niet lang op onze kamer, maar liepen naar het waterrfront nabij het opvallende raadhuis. Hier was het een gezellige drukte. Ook het weer werkte prima mee. Er scheen zelfs een zonnetje. Nadat we eerst wat hadden rond gelopen en de boel daar hadden verkend, liepen we bij een steakrestaurant naar binnen voor het diner. We aten er heerlijk maar goedkoop was het er niet. Wat prijsniveau betreft ligt het in Noorwegen toch wat hoger dan wat wij gewend zijn.
Met onze buiken vol liepen we daarna nog geruimte tijd door het centrum van de stad. We zagen genoeg leuke dingen voor de komende dagen. Terug in het hotel gingen we aan de studie om maar niks van Oslo (spreek uit: Usjlue) te hoeven missen tijdens ons korte verblijf.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23