Nijmegen een dag na hemelvaart


Wat doe je op een doordeweekse vrije vrijdag na hemelvaart? Gewoon een stad bezoeken waar je wel eens doorheen bent gereden, maar die je nog nooit hebt bezocht; Nijmegen. Al vroeg zaten we in de trein. Wel moesten we 2 keer overstappen voordat we in Neerlands oudste stad waren. Na een bezoekje aan de plaatselijke VVV, liepen we eerst het Kronenburgpark in. Wisten we meteen hoe het park uit het liedje van Frank Boeijen er uit zag. Best mooi overigens met die hoogteverschillen en de middeleeuwse kruittoren.
In de Lange Hezelstraat vonden we leuke winkeltjes. Weer eens wat anders dan de standaard winkelketens die je in elke Nederlandse stad vind. Wel jammer dat die straat niet autovrij is gemaakt. Na een cappuccino bezochten we de Sint Stevenskerk. Geinig om te zien dat het altaar midden in de kerk staat en dat je er een kop koffie kunt kopen die je vervolgens dan weer uit kunt plassen op het toilet in de kerk. De pandjes die rond de kerk stonden mochten er ook zijn. De Grote Markt bleek het mooiste stukje Nijmegen te zijn. Helaas was het wat fris om op één van de vele terrasjes te gaan zitten.
Wat ons opviel aan deze stad waren de vele winkels hier. Straat na straat vol met winkels! De Marikenstraat heeft wel wat weg van de koopgoot in Rotterdam.
De Valkhof is een mooi parkje met daarin een prachtig kapelletje waar zojuist een koppeltje was getrouwd. De Waalkade viel wat tegen. Dat zal zeker aan het grouwe weer hebben gelegen. Veel viel er in ieder geval niet te beleven.
Na een late maar heerlijke lunch struinden we nog geruime tijd door de stad voordat we een rechtstreekse trein terug naar Helmond pakten. Dat was wel een stoptrein, dus we zijn onderweg erg veel gestopt en kwamen daardoor wat gaar in ons eigen stadje. Nijmegen is ons goed bevallen. Vooral het winkelaanbod viel ons op en als de zon schijnt dan kun je je daar ongetwijfeld heel goed vermaken op één van de mooie terrasjes. Moet het wel een keer mooi weer worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo