USA 2009 Dag 8


We zijn al weer een week in de States. Tijd voor een ontspannen dagje, zeker na de lange dag van gisteren. We besloten om vandaag niet verder te rijden dan Lake Isabelle op zo'n 185 kilometer van Visalia. We zouden dan tijd genoeg hebben voor het doen van boodschappen en het doen van de was. Bovendien hadden we de keus tussen stoppen in Lake Isabelle of helemaal doorrijden tot voorbij Death Valley. Dat laatste betekende een rit van ongeveer 600 kilometer. Het werd dus Lake Isabelle.
De weg naar Bakersfield was een freeway zodat het goed opschoot. Daar stopten we bij een "mall" voor de broodnodige boodschappen. Wat een keuze hebben ze in die Amerikaanse supermarkten. Je komt er bijna niet aan uit. Na een koffie bij /starbucks reden we verder over de Highway 178. Die loopt door het zuidelijke deel van het Sequoia NP en bleek een prachtige route. Hier helemaal geen reuzebomen maar dorge heuvels met massa's gigantische keien en de rivier de Keren die langs de kronkelige weg loopt. We genoten volop van de route. Het weer hielp ook mee, het werd steeds warmer en al snel liepen we in onze T-shirts rond.

Na nog een keer getankt te hebben, reden we al om ongeveer 13.00 uur de camping op. Plaats was er genoeg en we zochten een mooi schaduwrijk plekje op. Na de lunch deed Nicky de was en Ron luierde wat. Een chauffeur moet tocdh goed uitrusten, nietwaar?
De wandeling deze middag was kort. We wilden naar het meer lopen, maar dat lag verder weg dan gedacht zodat we maar omkeerden. In plaats van actief bezig zijn, namen we onze rust.
's Avonds na het eten keken we een filmpje voordat we vroeg gingen slapen.

Reacties

Mooie verslagen en dito foto's. Het is natuurlijk ook wel een fotogeniek gebied. Wordt natuurlijk een heel mooi fotoboek van gemaakt. We blijven jullie volgen. Intussen begint het er voor ons steeds meer op te lijken dat we in de zomer in het Noord Oosten van USA gaan rondtrekken (ongeveer rondje: Boston-Chicago-Kentucky-Pennsylvania-Boston).
Goeie voortzetting en Ron de volgende keer doe jij de was!

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in Oslo

Zondag in München