USA 2009 Dag 5

Oorverdovende rust. Dat kwam in ons op toen we eindelijk eens een nacht hadden waarin we niks geen lawaai hoorden. De eerste nacht in ons campertje verliep prima hoewel ook dit matras aan de harde kant is.
We vertrokken al vroeg van onze camping omdat we op tijd in het Yosemite NP wilden zijn. We hadden nog ruim een uur rijden voor de boeg. Dat werd wat meer. Omdat we wisten dat we in het park niet konden tanken, stopten we bij de eerste gelegenheid die we tegen kwamen. Dat bleek echter de langzaamste pomp op de hele wereld en omstreken te zijn. We tankten 12 gallons en deden daar, ongelogen, bijna een kwartier over! Verder stopten we onderweg regelmatig omdat het landschap mooier en mooier werd. Vooral de herfstkleuren in de zon waren prachtig.

Bij de ingang van het Yosemite NP kochten we voor $ 80,- een “America, the beautiful pass” die ons toegang geeft tot alle nationale parken. Als je bedenkt dat de toegangsprijs voor één park al $ 20 is, dan hebben we ons geld er al snel uit.
Nog voor Yosemite Village maakten we een stop en deden we een korte hike. Dat was toen we de beroemde rots El Capitan en de Bridalveil Falls tegen kwamen. El Capitan torent een kilometer loodrecht omhoog uit de grond, een fantastisch gezicht. De waterval was wat minder spectaculair omdat er in deze tijd van het jaar niet veel water is dat naar beneden kan donderen.
Daarna kwam onze lange zoektocht naar een kampeerplekje in het park. De bewegwijzering was zo beroerd dat we er niet aan uit kwamen en meer dan een uur nodig hadden om uit te vinden dat we op de ene plek moesten reserveren en betalen waarna we naar de camping konden gaan. Bovendien hadden we de komende twee dagen geen hookup oftewel geen stroom en water anders dan de voorzieningen in onze camper. Internet was er al helemaal niet. Wat wel weer leuk was dat we tijdens onze zoektocht naar een camping onze eerste beer tegen kwamen. Hij zat in een boom en sloeg geen acht op al die mensen die er bij stonden.

Na een korte lunch zijn we gaan wandelen. We liepen de trail naar Mirror Lake. De beroemdste rots in het park, de Half Dome weerspiegelt zich kennelijk mooi in dat meertje. Echter ook hier stond er weinig water in het meer zodat er niet zoveel te spiegelen viel. De prachtige omgeving in herfsttooi maakte echter alles goed. Spannend werd het toen we op de terugweg een beer op onze weg zagen. Niet die van het gezegde maar een hele echte. Het beest kwam nog onze kant oplopen ook! Gelukkig had Nicky haar berenfluitje bij zich en het beest koos het hazenpad toen ze er op blies.
Toen we weer op de harde weg kwamen, kwam daar juist de gratis parkbus aangereden en lieten we ons naar Yosemite Village brengen voor een kop koffie. Daarna bekeken we de aanwezige winkeltjes eventjes en lieten ons daarna het hele dorpje rondrijden in de gratis bus. Zo kregen we een prima indruk van wat er nog allemaal te doen is. Morgen hebben we immers nog een hele dag in het park.

Toen we vlakbij onze camping waren, zagen we onze derde beer van deze dag. Deze kwam zelfs de rivier over gezwommen. We hebben daardoor weer veel te veel foto’s genomen.
’s Avonds in de camper moesten we het doen het één lampje en deden we af en toe de verwarming aan om de ruimte wat op temperatuur te houden. Het koelde namelijk sterk af toen het donker werd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo