USA 2009 Dag 2

We waren erg moe toen we gingen slapen, maar we werden 's nachts regelmatig uit onze slaap gehaald door zatte zwervers die luid op straat aan het schreeuwen waren. Ook het drukke verkeer was niet bevorderlijk voor een goede nachtrust. Dat worden dus oordoppen voor de komende twee nachten.
Om 08.00 uur ging de wekker en al een half uur later liepen we op het Civic Center bij het stadhuis te fotograferen. Daarna was het tijd voor een ontbijt. Vlakbij Union Square vonden de Lori's Diner, een prachtige zaak helemaal in de stijl van de jaren 50. Natuurlijk aten we een echt Amerikaans ontbijt, compleet met hashbrowns, eieren en toast.

Met onze magen goed gevuld begonnen we aan de bezichtiging van de stad. Op en rond Union Square wemelde het van de sjieke winkels met spullen ver boven ons budget. Nadat we genoeg dure winkels hadden bekeken, liepen we naar Chinatown. Hier stonden we verbaasd van de vele kitschwinkels. Toch waren er ook hele leuke zaakjes bij met de meest maffe dingetjes. Hoewel je je in China waant, is het hele Chinatown wel erg toeristisch.

Onder een stralende zon liepen we daarna naar de Coit Tower die op Telegraph Hill ligt. Dat betekende dus trappen lopen en erg steile straatjes belopen. Voor $5,- kochten we een kaartje om de toren in te mogen. Van boven af hadden we een prachtig uitzicht over de stad. Vooral de Golden Gate brug was mooi omdat die half in de mist hing.
Weer terug op de begane grond, liepen we door een sjieke wijk naar de beroemde Pier 39. Dit is echt de tourist trap nummer 1. Op de pier zijn onnoemelijk veel restaurantjes en winkeltjes gericht op toeristen. En die waren er dan ook genoeg. Het mooiste vonden we nog de grote kolonie zeeleeuwen die bij Pier 39 op een aantal vlonders liggen. Erg fotogeniek die beesten.

Nadat we genoeg hadden van de mensenmassa, liepen we terug de stad in naar de beroemde Lombart Street. Een deel van die straat is het meest bochtige straatje ter wereld. Om er te komen moesten we flink klimmen. Wat zijn sommige straten hier steil zeg! Via Washington Square liepen we terug naar Union Square voor een kop koffie.
Behoorlijk uitgeteld waren we rond een uur of zes weer terug in het hotel. 's Avonds hebben we gegeten in de pizzeria die bij het hotel is gevestigd. Dat bleek niet de beste pizzeria waar we ooit zijn geweest, maar het vulde goed. 's Avonds zijn de foto's van de eerste dag op ons netboekje gezet en is dit verhaaltje geschreven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in Oslo

Zondag in München