USA 2009 Dag 6


Ondanks de kou buiten hebben we heerlijk geslapen, maar als je dan wakker wordt en je bed uit moet is het toch wel erg fris. Het moet bijna gevroren hebben. Voordeel is wel dat de hemel al weer snel stralend blauw was.

Na het ontbijt hebben we een trail gelopen naar de Vernal Falls. Om bij de top van deze 97 meter hoge waterval te komen was het flink klimmen. Eerst nog via een verhard pad maar later via meer dan 600 traptreden. En dan geen treden zoals wij die kennen, maar flinke onregelmatig gevormde granieten blokken. Ondanks de kou zweetten we al snel flink. De beloning was er echter wel naar. Hoe dichter we bij de top van de waterval kwamen, hoe indrukwekkender deze werd, zelfs in de herfst als het waterniveau het laagst is.
Het afdalen was ook nog een hele tour omdat de vermoeidheid mee begon te spelen. Toen we weer beneden waren, liepen we in de vallei nog een kleine trail door een weidelandschap voordat we aan de lunch gingen. Nicky kon tijdens de lunch niet blijven zitten vanwege de vele eekhoorns die zich lieten zien. We zagen zelfs een paar keer een coyote over de camping rondlopen.


’s Middags liepen we naar de Lower Yosemite Falls. Deze waterval is 98 meter hoog en maakt onderdeel uit van de Yosemite Falls die Amerika’s grootste waterval is en de 5e hoogste van de wereld. Daarna genoten we van een welverdiende kop koffie/thee. Met de shuttlebus lieten we ons aan het einde van de middag weer bij onze camping afzetten waar we weer onze intrek namen in een ijskoude camper. Hopelijk kan de camper morgen aan de stroom zodat we de verwarming kunnen stoken. Ook de accu’s van de video en fotocamera’s dienen weer eens opgeladen te worden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo