Wandelen langs een levada en door een tropische tuin

Ondanks het harde bed sliepen we toch meer dan tien uur. Toen we om half acht wakker werden, voelden we ons wel uitgerust en waren we klaar voor een nieuwe dag. Die begon met een prima ontbijt. Zoals het een vijfsterrenhotel hotel betaamt, was er veel variatie. Vooral de kazen, soorten worst en een grote diversiteit aan fruitsoorten sprongen er uit.
Om negen uur zat de hele groep in een bus om naar een gebied te worden gereden waar een levada door heen liep. De rit duurde ruim een half uur. Dat is niet omdat die levada zo ver weg lag, maar omdat de straatjes waar de bus zich doorheen moest zien te wurmen zo smal en zo steil waren. 

Het begin van de wandeling was ook een behoorlijk steil stuk weg met kleine steentjes als wegdek. Gelukkig was dat stuk niet al te lang. Eenmaal bij de levada werd het parcours nagenoeg vlak. Aanvankelijk stond de levada leeg en moesten we het doen met kleurrijke bloemen en planten die bij ons door het leven gaan als kamerplanten maar hier gewoon in de natuur groeien. Onderweg kwamen we twee mannen tegen die onderhoud pleegden aan de levada en vanaf dat punt stroomde er ook water door de diverse geulen en geultjes. We liepen ruim twee en een half uur langs de levada en door een prachtig groene omgeving. Wel jammer dat er een groot wolkendek in de lucht hing. Dus weinig zon maar wel een lekkere temperatuur om in t-shirt en korte broek te wandelen. Onderweg maakten we ook verder kennis met de andere groepsleden en werd het steeds gezelliger.

Aan het einde van de wandeling stond de chauffeur met z’n bus weer op ons te wachten en werden we naar de Monte Palace Tropical Garden gereden. Hier lunchten we eerst voordat we zo’n twee en een half uur daar in die enorme tuin konden rondkijken. Die was zeer gevarieerd en goed onderhouden. Behalve planten waren er ook vijvers, watervallen en diverse bouwsels waaronder veel een oosters uiterlijk hadden. Met gemak maakten we de twee en een half uur daar vol en maakten heel wat foto’s.
Doordat we aan het eind nog even op onze bus moesten wachten waren we pas tegen zessen terug in het hotel. Dus werd het snel douchen om op tijd bij het diner te kunnen zijn. Dit keer was er geen lopend buffet, maar kregen we een prima viergangenmenu voor gezet. Tijdens de maaltijd werd er heel wat afgelachen. Na het diner moest dit stukje nog getypt worden. En omdat Ron daar niet zoveel zin meer in had, is het een wat korter stukje geworden zoals je hebt kunnen lezen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in Oslo