Madeira, de dag voor vertrek

Al enkele maanden geleden hadden we dit reisje geboekt. Daarbij hadden we geluk. Mei is een hoogtij maand voor een bezoek aan Madeira. Deze achtdaagse groepswandel vakantie naar het populaire Portugese eiland in de Atlantische oceaan van ANWB leek ons verreweg de beste reis. Maar toen we via het internet wilden boeken, wilde dat niet lukken en werden we verwezen naar de helpdesk van ANWB. Daar hoorden we dat de reis volgeboekt was, hoewel de site toch echt anders vermeldde. Toen we daarna voor een andere datum wilden gaan, kregen we steeds nul op het rekest. Dus maar weer naar de ANWB gebeld. Deze keer kreeg ik een andere dame aan de lijn en die vertelde doodleuk dat ze ons wel op onze voorkeursdatum kon boeken. En zo geschiedde.
Uit de reisbescheiden bleek dat onze vlucht vanaf Schiphol naar Funchal al om 06.35 uur was. We konden met het openbaar vervoer onmogelijk zo tijd op Schiphol zijn, dus boekten we maar een hotelovernachting in het Citizen M hotel. De kamer was wel aan de prijs maar het grote voordeel van dit hotel is dat het tegen de vertrekhal van Schiphol aan ligt. Een ander voordeel was dat we onze vakantie op deze manier met een dag verlengden. En een vakantie kan nooit lang genoeg zijn. De treinreis van Helmond naar Schiphol verliep zonder problemen en even voor tweeën checkten we in. We gooiden onze tassen af op de kamer en gingen eerst naar Starbucks voor een lekkere cappuccino. Daarna namen we de trein naar Amsterdam Centraal met de bedoeling om de middag in het centrum van de hoofdstad door te brengen. Op de Dam bezochten we eerst de Nieuwe Kerk. Daar was een tentoonstelling van World Press Photo. Met onze Museumkaart konden we zo naar binnen. Binnen bekeken we indrukwekkende foto’s die steevast een somber karakter hadden. Naast de Nieuwe Kerk staat, zoals bekend, het Paleis op de Dam. Ook hier konden we met onze museumkaart zo naar binnen. Dat deden we dan ook. We maakten er wel een snel bezoekje van. Toch was het leuk om de diverse compleet ingerichte kamers te bekijken en zo een indruk te krijgen van het ontvangstpaleis van de koning.
In de Kalverstraat brachten we een bezoekje aan de Legostore. Zoals in elke winkel van de Deense steentjesfabriek, worden typische zaken uit het land uitgebeeld. Hier was dat geen uitzondering. In de winkel stond dan ook een gigantische molen en hingen er Hollandse meesterwerken aan de muren. Leuk om er een tijdje rond te slenteren. Tegen etenstijd zochten we een restaurantje. We vonden een filiaal van Wagamama, een favoriete restaurantketen van ons. We aten er prima voordat we terug naar ons hotel op Schiphol gingen. De treinrit terug was gruwelijk druk, maar we kwamen ongeschonden op het vliegveld aan waar we nog wat inkopen deden voor het ontbijt van morgenvroeg. Omdat de wekker morgenvroeg al om 03.00 uur gaat, was het plan om om negen uur al te gaan slapen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in Oslo