Het zit er weer op. We moeten naar huis

Roberto, onze reisbegeleider, had een extra vroeg ontbijt voor ons geregeld want we moesten op tijd naar het vliegveld. Zoals de hele vakantie, was iedereen netjes op tijd waardoor we ook op tijd op het vliegveld werden gedropt door de chauffeur van de bus. Op het vliegveld zagen we de gevolgen van de meer dan 60 vluchten die geannuleerd waren; overal lagen mensen op dunne blauwe matrasjes. Vermoedelijk hadden ze de nacht op de luchthaven doorgebracht, hopend op een toestel dat kon landen om hen op te pikken. Wij konden bij aankomst meteen onze bagage droppen zodat we tijd hadden om naar het uitkijkplatform te gaan. Daar zagen we, tot onze opluchting, dat er vliegtuigen konden landen. Daarom waren we gerustgesteld en gingen er van uit dat ook ons Transaviatoestel de landing aan durfde zodat we niet ook op het vliegveld moesten bivakkeren.

Ons vliegtuig liet wel even op zich wachten en op de Flightrader-app zagen we dat het toestel vlak voor Madeira een extra rondje moest vliegen. Dat lag echter niet aan de wind, maar aan een toestel dat eerst moest vertrekken om de enige landingsbaan vrij te maken. We waren opgelucht toen we het toestel netjes zagen landen op de veel te korte landingsbaan.
We vertrokken wat later dan gepland maar over de vlucht valt verder weinig interessants te schrijven. Ook nu zaten we krap, lazen we wat, sliepen we wat en hoopten we dat we snel op Schiphol zouden staan. Om kwart voor vier, Nederlandse tijd, landden we op de afgelegen Polderbaan waardoor het toestel nog 15 minuten moest taxiën. De bagage was er gelukkig redelijk snel waardoor we de trein van kwart voor vijf konden nemen. Daardoor waren we iets voor zevenen terug in Helmond waarna we met onze koffers nog dwars door het centrum naar huis moesten sjouwen. Tegen half acht draaiden we de sleutel in het slot van onze voordeur en waren we weer thuis. We hadden een prachtige reis achter de rug. Met een mooi programma, een prima hotel, prima eten, een leuke reisbegeleider en, ook niet onbelangrijk; een hele leuke groep. Kortom, voor herhaling vatbaar.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in Oslo