Dag 25 - En weer naar huis

Over zo’n laatste dag van een reis valt, als alles goed gaat, niet zoveel te vertellen, anders dan dat het meestal een vervelende dag is. Zo ook de laatste dag van deze reis. We hadden ’s ochtends tijd genoeg, dus werd het een laat en lang ontbijt waarna we nog een tijdje zaten te internetten op onze kamer. Toen het tijd was om naar het vliegveld te gaan, checkten we uit en liepen naar het metrostation. Ook vandaag hadden we geen zitplaats in de metro. Volgens ons is die metro altijd druk. Erg was dat trouwens niet, de reis naar het vliegveld duurde maar iets meer dan een kwartier.
Op het vliegveld lieten we het tegoed op onze Dubaise OV-kaart uitbetalen en liepen daarna de vertrekhal in. Daar was het niet druk en we waren onze tassen dan ook snel kwijt en na een stempel in onze paspoorten, konden we gaan winkelen. Daar hadden we drie uur de tijd voor. Nu zijn wij niet zo’n winkelaars, maar we keken nog wel even voor een Apple watch. Die kochten we toch maar niet omdat de keuze er beperkt was en we dan met een Engelse stekker zaten te kijken. Ze waren wel meer dan 60 euro goedkoper dan in Nederland.
Voor de vlucht naar Amsterdam werd een Airbus A380 gebruikt. Dat is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. En het mooie was dat het toestel maar half vol zat. Daardoor hadden we met z’n tweeën de beschikking over drie plekken. De vlucht verliep soepeltjes en keurig op tijd landden we iets over 20.00 uur op Schiphol.
Daarna waren we afhankelijk van de NS. En dat geeft nogal eens problemen, is onze ervaring. Eerst misten we de trein naar Venlo. Daar kan NS niks aan doen, maar waar ze wel iets aan konden doen was de stremming tussen Deurne en Horst. Op dat traject was een trein gestrand. En wat doet NS? Die laten daarom de trein niet verder rijden dan Eindhoven. Dat we met die intercity gemakkelijk tot in Helmond en zelfs verder hadden kunnen komen, boeit NS kennelijk niet. In Eindhoven moesten we daarom nog 20 minuten wachten op een Sprinter die wel reed en bommetje vol zat vanwege een voetbalwedstrijd die net was afgelopen. Daardoor was het toch nog kwart voor twaalf dat we thuis kwamen en er definitief een einde was gekomen aan deze reis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23