Dag 22 - Burj Khalifa en de Dubai Mall

Deze dag begon wat apart. Was gisteren het ontbijtbuffet prima. Vandaag was er veel op en er werd slecht aangevuld. De manager beloofde beterschap voor morgen toen we er wat van zeiden. Voor vandaag wilden we naar de uitkijkplatforms op de 124e en 125e verdieping van de Burj Khalifa, met 828 meter, ’s werelds hoogste gebouw. Om daar naartoe te kunnen, moest je van tevoren gereserveerd hebben. Dat deden we in het hotel bij de meneer van de excursiedesk. Toen we dachten dat we het daar geregeld hadden, moesten we later nog 60 dirham boven op de al betaalde 300 dirham extra betalen omdat de overheid accuut de prijzen had verhoogd. Ook duurde het een half uur voordat de tickets uitgeprint waren. Daardoor liepen we pas om half elf het hotel uit.
Wat wel voorspoedig ging was de metrorit. Binnen een half uur stapten we bij de Burj Khalifa en de nabijgelegen Dubai Mall uit. De Dubai Mall is ’s werelds op één na grootste winkelcentrum met een oppervlakte van een half miljoen vierkante meter en maar liefst 1200 winkels. Het gigantische winkelcentrum is met de metro verbonden door een lange sluis voorzien van loopbanden, net zoals op Schiphol. De sluis is zo lang dat we er bijna een kwartier over deden voordat we daadwerkelijk in de mall stonden.
We gingen eerst op zoek naar de ingang van de Burj Khalifa. Het was even zoeken maar die vonden we ruim op tijd voor ons tijdslot van half één. Gelukkig hoefden we niet tot die tijd te wachten en mochten we meteen naar boven. De 124e verdieping ligt op 452 meter hoogte. De toren is dus nog bijna twee keer zo hoog. Voordat we bij de liften waren, konden we zien hoe de toren gebouwd werd. We stonden niet lang in de lift want het is de snelste lift ter wereld en we gingen met 10 meter per seconden omhoog. Dus ruim binnen een minuut waren we boven.
Boven was het een circus met fotografen die je op de foto wilden zetten en veel te veel Chinezen die aan het poseren waren voor één van de ramen. De 125e verdieping was geheel voorzien van glas. Doordat het nogal heiig was konden we niet zover kijken als we dachten. We konden de Burj Al Arab niet eens zien. Wel kon je goed zien hoe hoog we wel niet waren als je naar beneden keek. Alles was even klein. De 124e verdieping was leuker. Daar kon je namelijk naar buiten op een platform en werd je zicht niet gehinderd door glas omdat er openingen waren gemaakt om fatsoenlijk foto’s te kunnen maken. Al met al waren we ruim anderhalf uur zoet met de Burj Khalifa.
Weer met de beentjes op de begane grond, lunchten we in één van de foodcourts in de Dubai Mall die we daarna gingen bekijken. Er was haast geen beginnen aan, zo groot en zo luxe. We verdwaalden meer dan eens in het gigantische winkelcentrum. Behalve 1200 winkels zijn er ook diverse attracties in de mall zoals een grote waterval, een heuse schaatsbaan en een groot aquarium. Tegenover de Dubai Mall ligt de Souk al Bahar. Ook daar namen we een kijkje en vergaapten ons aan de prachtige Arabische stijl.
We waren de hele middag druk in en om de Dubai Mall. Af en toe pauzeerden we voor een drankje maar we liepen wat af langs al die winkels. Om zes uur zagen we de eerste show van de Dubai Fountain. Op deze dag van superlatieven, konden we er weer eentje afvinken. De Dubai Fountain is de grootste fontein ter wereld in de trant van de fonteinen bij het Bellagio hotel in Las Vegas. De show was mooi maar wel kort. Ook was hij nog niet op z’n mooist omdat het nog niet donker was. Daarom gingen we eerst maar dineren in de Dubai Mall. Deze keer wel lekker simpel in een foodcourt zodat we op tijd waren voor de fonteinenshow van zeven uur. Nu waren wel alle 6000 lampjes aan en was de show een stuk mooier. Maar met drie en een halve minuut we aan de korte kant.
Na de show vonden we het wel genoeg voor vandaag en zochten we ons een weg door de Dubai Mall naar het metrostation. De metro was gruwelijk druk maar we waren in een half uurtje weer bij ons hotel. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo