Dag 19 - Terug naar Negombo

Vandaag was de rit terug naar Negombo. Teken dat ons verblijf in dit prachtige land er al weer bijna op zit. Het was prachtig weer en al vroeg warm. In dit deel van Sri Lanka zijn geen snelwegen wat betekende dat we bijna 200 kilometer over een soort van provinciale weg en dwars door dorpjes en steden moesten rijden. Onderweg was niet zo heel veel bijzonders te zien dus we hielden ons bezig met commentaar leveren op de Sri Lankaanse weggebruikers. Hun rijgedrag gaf aanleiding tot heel wat commentaar van onze kant. Ook Hamit deed er aan mee hoewel hij zelf reed als een echte Sri Lankaan (lees; schijt aan alle verkeersregels).
In de stad Chilaw stopten we een paar keer bij wat tempels. Dat gaf Hamit ook de gelegenheid om wat te rusten. Wij bekeken er een grote hindoetempel waar het deze dag druk was vanwege een ceremonie waarvan wij de betekenis niet begrepen. Hindoetempels vinden we leuk vanwege de kleurrijke en protserige beelden.
Het stuk weg tussen Chilaw en Negombo was ongelooflijk druk en we schoten dan ook helemaal niet op. Pas tegen enen waren we in Negombo en bij het Binnacle hotel, het hotel waar we de eerste nacht ook hadden geslapen. Voordat Hamit ons achterliet, bedankten wij hem voor z’n prettige gezelschap en kundige gidsing. Ook hadden we wat in z’n aanbevelingenboek geschreven en kreeg hij z’n welverdiende fooi. Hamit werd er een beetje emotioneel van. We hebben het wel getroffen met zo’n man als Hamit.
Daarna gingen we lunchen. We vonden een zaak van een westerse koffieketen waar we voor de verandering weer eens lekkere koffie dronken en een muffin wegwerkte, ondertussen druk met onze smartphones vanwege de gratis wifi.
Met onze magen gevuld gingen we een eindje lopen omdat Nicky onderweg een mooie kerk en een kanaaltje had gezien. We vonden wat we zochten maar wandelen met 34 graden in de volle zon was geen aanrader. Daarom gingen we maar op zoek naar nog een olifant voor Nicky. Die was snel gevonden want je wordt hier dood gegooid met olifanten in alle soorten en maten.
Omdat het buiten te warm was gingen we naar het hotel om bij het zwembad wat te luieren, maar ook daar was het te warm. Daarom gingen we maar naar de kamer waar de airco lekker zoemde en koele lucht de kamer in blies. We moesten onze bagage klaarmaken voor de vlucht van morgen naar Dubai.
Onze laatste diner in Sri Lanka was er eentje in stijl. Met een prachtige zonsondergang aten we heerlijk Italiaans aan het strand. We gingen vroeg slapen want morgen moeten we al voor dag en douw naar het vliegveld.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pieterpad, etappes 22 en 23

Zondag in München

Zondag in Oslo