Dag 24 - Laatste dag in Dubai

Laatste hele dag van deze reis. Na het ontbijt gingen we voor de verandering nu eens niet met de metro op pad maar liepen we naar de waterkant van de Creek. We wilden deze dag de wijk Deira, waarin ons hotel ligt, eens gaan bekijken. Deira is het oudste deel van Dubai. Ook hier heb je veel hoogbouw, maar zeker ook oudere en lagere gebouwen. De Creek ligt op minder dan een kilometer van ons hotel dus daar waren we zo. We liepen eerst naar de dhowhaven. Hier lagen de traditionele houten vrachtschepen aangemeerd. Op de kades stonden de te verladen goederen. Ondanks dat Dubai een hele moderne stad is, gebeurde het laden van de goederen aan boord van een dhow nog gewoon door middel van mankracht.
We vervolgden onze weg onder een bloedhete zon en we zweetten als otters toen we bij de boothalte aankwamen. Met onze Dubaise OV-kaart konden we voor 2 dirham de Creek oversteken naar Al Seef, een in 2017 gebouwd toeristencentrum vol met winkeltjes, restaurants en enkele hotels. Alles is gebouwd in een traditioneel Arabische stijl. Het zag er dan ook heel leuk uit. Er was echter één maar. En dat was dat de mensen ontbraken. Wellicht waren we er te vroeg op de dag, maar er was bijna geen levende ziel te bekennen. Er waren wel wat winkeltjes en restaurantjes open maar er was ook veel dicht. De enige zaak waar het druk was, was de Starbucksvestiging. Hier koelden we wat af met behulp van een frappuccino en de airco in de zaak. Leuk aan Al Seef waren de deuren in allerlei kleuren. Die fotografeerden we een hoop om er later een collage van te kunnen maken.
Na Al Seef slenterden we nog een tijdje door allerlei smalle steegjes waarin leuke winkeltjes en ateliertjes zaten. Hier vond Ron nog een laatste souvenirtje.
We liepen langs de waterkant en kwamen uit bij de oude souk. Ondanks dat we wisten wat ons te wachten stond, liepen we er toch door heen. En daar hadden we al snel spijt van want we werden weer van alle kanten belaagd door verkopers die ons persé in hun winkeltje wilden hebben. We liepen stug door, alle uitnodigingen weigerend.
Met een abra staken we voor 1 dirham de Creek weer over, terug naar de wijk Deira. Daar liepen we nog vlug door de kruidensoek maar hier was het precies hetzelfde liedje; veel te opdringerige en vooral vasthoudende verkopers. Wel jammer, want de soeks zien er leuk uit en we zouden best eens in ons eigen tempo wilden sneukelen door alle spulletjes, maar dat is gewoonweg onmogelijk.
We hadden het gevoel dat we wel klaar waren in deze wijk en we besloten om met de metro naar de Dubai Mall te gaan. Daar was het lekker koel, had je meer dan voldoende winkels en restaurantjes waar je wel rustig kon rondneuzen en het was relatief dichtbij. En zo kwam het dat we een kwartiertje later ons weer vergaapten aan alle luxe. We lunchten in de foodcourt en slenterden wat door het gigantische winkelcentrum. Om vijf uur hadden we het allemaal wel gezien en met ons diner in ons rugzakje namen we de metro weer terug naar ons hotel. Daar hadden we een rustige laatste avond en bereidden we ons voor op de terugreis naar Helmond, morgen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Zondag in München

Zondag in Oslo

Pieterpad, etappes 22 en 23